Gemeente Maastricht

Q-Park opent P+R terrein Maastricht

Reizen op een efficiënte, voordelige en veilige manier in Zuid-Limburg

Op 19 maart 2007 opent Q-Park het verbouwde parkeerterrein aan de Parallelweg in Maastricht. Het terrein is beschikbaar voor zowel automobilisten die de stad willen bezoeken als treinreizigers. Bezoekers van de stad Maastricht betalen een tarief van ¤ 1,10 per uur en ¤ 9,60 per dag. Voor treinreizigers bedraagt het tarief ¤ 3,30 per dag en met een Voordeelurenkaart ¤ 2,00 per dag. Het terrein biedt plaats aan 170 voertuigen. Q-Park, marktleider in parkeren, heeft hiermee in samenwerking met NS het 41e P+R terrein geopend.

De belangrijkste voordelen voor de reiziger, die met de auto en de trein gaat, zijn: de reiziger weet zeker dat er genoeg parkeerplaatsen zijn en het parkeren voor zowel bezoekers als NS reizigers is voordeliger. Door het aanbrengen van extra verlichting en camera's staat de auto veiliger. Ook voor de veiligheid van de klanten is gekozen voor een cash free betaalsysteem, dat wil zeggen dat het parkeertarief alleen betaald kan worden door middel van betaalkaarten (Chipknip, Creditcard, NS Business Card, Mobility Mixx,). Door de samenwerking tussen Q-Park en NS Vastgoed is een betere parkeer- en reisvoorziening mogelijk.

Wethouder Hazeu van de Gemeente Maastricht is opgetogen over de opening van dit parkeerterrein. Dit terrein is het eerste van de vier parkeerterreinen aan de rand van de binnenstad die worden verbeterd en uitgebreid. De terreinen Kennedybrug, Cabergerweg en Noorderbrug zullen later dit jaar gereed zijn. Hij verwacht dat door de parkeercapaciteit op deze terreinen de parkeerdruk op de binnenstad meer gespreid wordt.

Mark van Haasteren, algemeen directeur van Q-Park Nederland, is blij met de kwaliteitsverbetering op het parkeerterrein. De afgelopen jaren zijn één voor één alle parkeergarages in Maastricht op hoog niveau gebracht. Nu worden de parkeerterreinen verbeterd waardoor Maastricht de beschikking krijgt over kwalitatief hoogwaardige parkeervoorzieningen, die passen bij de kwaliteit van de stad.

Momenteel exploiteert Q-Park in opdracht van de NS nu 40 P+R terreinen in 32 steden met meer dan 8.000 parkeerplaatsen. Deze aantallen worden de komende jaren fors uitgebreid. "De samenwerking tussen Q-Park en NS is logisch, omdat beide partijen gebaat zijn bij voldoende veilige, gemakkelijke en voordelige parkeerterreinen", zegt Mark van Haasteren, algemeen directeur van Q-Park.