Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Meer onderzoeken gebundeld in vakantieboek "Het is hier geweldig"

Nederlander boekt bij voorkeur een zon- en strandvakantie

Nijmegen, maart 2007 ­ Nederlanders zoeken in 2007 het liefst de zon op. Uit onderzoek van de onafhankelijke vakantiewebsite www.zoover.nl blijkt dat 55 procent van de bezoekers bij voorkeur op zon- en strandvakantie gaat.

HELFT NAAR DE ZON
Zoover.nl heeft onderzoek gedaan naar het favoriete vakantietype van de Nederlander. Uit een steekproef onder 15.000 bezoekers blijkt dat de Nederlander tijdens zijn vakantie bij voorkeur lekker uitrust op 't strand. Een ruime meerderheid noemt dit zijn of haar favoriete vakantietype. Eenentwintig procent van de bezoekers geeft de voorkeur aan een actieve vakantie. Deze groep gaat het liefst wintersporten of pakt bijvoorbeeld de fiets of gaat wandelen. Op de derde plaatst staat de groep die graag iets opsteekt op vakantie. Tien procent van de bezoekers geeft de voorkeur aan een cultuurvakantie. Zes procent heeft het liefst een feestvakantie en vier procent van de bezoekers laat zich verwennen op een cruise.

"HET IS HIER GEWELDIG...!”
In 2006 heeft Zoover.nl meerdere onderzoeken uitgevoerd naar de voorkeuren van bezoekers op het gebied van vakantie. Deze onderzoeken zijn samen met vele handige vakantietips gebundeld in het boek 'Het is hier geweldig...!' dat is samengesteld door Raph Schouten. In dit boek is ondermeer te lezen dat Nederlanders zich op vakantie zich 't meest ergeren aan hun landgenoten. Daarnaast geeft meer dan de helft van de Nederlanders aan nooit alleen op vakantie te willen en het rijgedrag van de Fransen levert het meeste irritatie op. In de vakantiebundel zijn bovendien meer dan vijftig unieke vakantie ervaringen opgenomen van reizigers, veelal gebaseerd op de beoordelingen die op Zoover.nl geplaatst zijn.

'Het is hier geweldig...' telt 144 pagina's en tientallen foto's. De prijs is ¤ 12,50, ISBN 97.89.04.39.09.624. Het boek is verkrijgbaar bij boekhandel en warenhuis en is ook via internet te bestellen op www.zoover.nl.

www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Daarnaast is direct te zien waar een accommodatie geboekt kan worden en kunnen er vakantiefoto's worden toegevoegd. Verder wordt er wekelijks een digitale nieuwsbrief verstuurd waarin de aanbiedingen van de beste accommodaties zijn opgenomen. In 2006 trok Zoover ruim 11 miljoen bezoekers.



Ingezonden persbericht