Syntens


---

Succesvoller innoveren met de Kennisbrug Limburg Innovatievoucher

Om te kunnen innoveren, is kennis nodig. Kennis, waarover MKB-bedrijven vaak zelf niet beschikken. Met de Kennisbrug Limburg Innovatievouchers kunnen MKB-bedrijven in Limburg een brug slaan naar hoogwaardige kennis en expertise voor een bedrag van ⬠6.500. Het is nog steeds mogelijk gebruik te maken van deze vouchers.

Hoe werkt het?
De intermediaire organisaties LIOF en Syntens adviseren en ondersteunen de MKB-bedrijven bij het vinden van een passende kennisinstelling of adviseur voor het door te voeren innovatietraject. Na een eerste contact kan de ondernemer de kennisinstelling of adviseur een offerte laten opstellen voor de gewenste ondersteuning. Op basis van deze offerte kent de intermediair de innovatievoucher toe. Wordt de opdracht verstrekt, dan ontvangt de ondernemer maximaal ⬠6.500. Uitbetaling vindt plaats na afronding van het onderzoek/advies. De innovatievouchers zijn in te zetten bij een groot aantal publieke of private bedrijven en kennisinstellingen in Nederland, maar ook in Duitsland of België.

Voorbeelden
Vele ondernemers hebben tot nu toe gebruik gemaakt van een voucher bij hun innovatievraagstuk. Zo heeft het bedrijf BikeFitting uit Beek de Hogeschool Zuyd gevraagd te onderzoeken hoe hun meetapparatuur om lichaamsmaten te meten verbeterd kon worden. En Emma Health & Beauty Care uit Roermond heeft Braincenter ingeschakeld bij de ontwikkeling van een nieuw soort vishaakje. Meer projectvoorbeelden zijn te vinden op www.innoveerpunt.nl.

Partners en financiers
De Kennisbrug Limburg Innovatievoucher is een initiatief van en wordt mede gefinancierd door de Provincie Limburg, NV Industriebank LIOF en Syntens Roermond.