CD-presentatie New Generation Big Band


special guests: Pete Philly & Perquisite, Senna en Benjamin Herman

AMSTERDAM, 20070209 -- CD-PRESENTATIE NEW GENERATION BIG BAND 13 MAART 2007 MELKWEG AMSTERDAM Special guests: Pete Philly & Perquisite, Senna en Benjamin Herman Open 20:00u Aanvang 21:00u Entree ¤ 15 + lidm.

Op deze avond zal de New Generation Big Band haar eerste album `HAD JE WAT?!' presenteren. Dit is op zich al een hele happening maar alle artiesten die meegewerkt hebben aan deze plaat zullen deze avond ook daadwerkelijk aanwezig zijn. Dit betekent dat de New Generation Big Band zal optreden met Pete Philly & Perquisite en Benjamin Herman. Maar we hebben nog meer in petto op deze avond. Aangezien Senna druk bezig is met haar eigen album hebben we besloten haar ook uit te nodigen. En of dit allemaal nog niet genoeg is zullen DJ DNS & DJ DAZE tevens hun medewerking verlenen. Zij zullen er met hun grooves en scratches de afterpary verzorgen en er volop aan meewerken om van deze avond een ónvergetelijke avond te maken.


NEW GENERATION BIG BAND is "DE" nieuwe bigband van Nederland.

Op deze manier opent de NGBB haar website, en terecht want de New Generation Big Band is een nieuw collectief van een nieuwe generatie jazzmuzikanten veelal onlangs afgestudeerd aan de `Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten'. De band bestaat uit een jonge groep zeer getalenteerde musici die zowel nationaal als internationaal muzikaal actief zijn. De 19 personen tellende formatie komt met een nieuw initiatief: `Bigbandmuziek met een hedendaagse flavour'. Doel van de band is muziek creëren op hoog niveau zonder muzikale concessies te hoeven doen, tevens is de band vernieuwend bezig en bereikt een jong publiek.

In de twee jaar dat de band bestaat is er al een aantal interessante projecten gerealiseerd. Remco Keijzer, projectleider en medeoprichter van de band, initieerde optredens in combinatie met de hiphopformatie Pete Philly & Perquisite in nagenoeg uitverkochte zalen zoals: `het Paard van Troje', `De Oosterpoort', `Tivoli' en `de Melkweg'. Hoogtepunt van deze concertreeks was een concert op Lowlands 2006 in de `BRAVO-tent' voor 10.000 mensen. De combinatie met PP&P heeft tevens geleid tot het winnen van de `Gouden Greep 2006' in de categorie `meest opmerkelijke collaboratie'. Verder werden er concerten gegeven op festivals als: `Haarlem Jazz', `The Hague Jazz', `Bigband Festival Enschede' en `Uitmarkt Amsterdam 2006'. Er is een dubbelconcert geweest met `The Jazzorchestra of the Concertgebouw' onder leiding van Henk Meutgeert in het nieuwe `Muziekgebouw aan 't IJ'. Hier is ook opgetreden tijdens de finale van het Prinses Christina Concours 2006. De New Generation Big Band heeft samengewerkt met gastsolisten zoals: Chuck Findley, Bob Findley, Ack van Rooyen, Benjamin Herman, Jesse van Ruller, David Berkman en Peter Beets. In de toekomst zullen er zeker nog andere schitterende combinaties met topmusici uit de Jazzscene plaatsvinden.

De band speelt louter origineel repertoire. Robbert Scherpenisse, artistiek leider van de NGBB, is verantwoordelijk voor een groot deel van de composities en arrangementen: "Als arrangeur van de band ben ik op zoek naar een eigen geluid. Een leuke funkgroove is vaak niet toereikend voor wat ik met de band voor ogen heb. Ik weet dat ik de unieke mogelijkheid heb om voor professionele muzikanten te schrijven en daar maak ik graag gebruik van. Ik stel ze dan ook regelmatig op de proef. Groove staat voor mij op de eerste plaats. Daarnaast probeer ik mijn liefde voor harmonie altijd ergens de ruimte te geven, drie akkoorden in een track is voor mij niet voldoende. De zoektocht naar een eigen stijl die ik met de New Generation Big Band maak is er één die hopelijk nog jaren blijft voortduren."

Met deze debuut-CD zet de New Generation Big Band een kroon op twee jaar hard werken. We zijn erg trots op het resultaat. Wij nodigen u hierbij dan ook van harte uit onze CD-presentatie bij te wonen. Kaarten kunt u reserveren via www.melkweg.nl of via www.newgenerationbigband.com


Voor overige info mail naar info@newgenerationbigband.com of bel +31-(0)6-28596268

Herwin Lokken, zakelijk leider New Generation Big Band


Relevante links:
*New Generation Big Band http://www.newgenerationbigband.com/
*Pete Philly & Perquisite http://www.ourmindstate.com/
*Senna http://www.myspace.com/supersenna
*Benjamin Herman http://www.benjaminherman.nl/
*DJ DNS & DJ DAZE http://www.allstardjacademy.nl/





Ingezonden persbericht