Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Komt u vanavond ook met uw redactie ploeg en filmploeg naar de vergaderzaal in het gemeentehuis van Amersfoort. 13 maart 20u Agenda in De Ronde: "participatie Structuurvisie Randenbroek en omgeving"

Wij hebben allen omwonenden van het beekdal opgeroepen vanavond te komen. Dit mag ons burgers niet ongemerkt overkomen. Er wordt een participatievoorstel aan de Raad neergelegd waar eerst besloten wordt om te bouwen en dan pas mogen we meepraten over mooie voornemens. De inhoud is al dichtgetimmerd. Bouwen. Plan-economen hebben al berekend dat bouwen in het beekdal helemaal niet nodig is.

Nota bene de Groenste Stad van Nederland dreigt een besluit te gaan nemen om van het beekdal meer een woonwijk te maken dan een stadspark. Het is zelfs een ecologische verbindingszone, die diep doordringt tot in de oude stad. Een beekdal met een grote cultuurhistorische waarde.

Waar blijven al die mooie beleidsregels zoals groen in en om de stad(gios), uitloopgebieden over een gezonde leef- en woonomgeving? Mooie notities en voornemens zoals de groen blauwstructuur? Als je hier de daad bij het woord kan voegen is het hier wel.

En wat als er over 50 jaar zoveel mensen wonen en er geen behoorlijk stadspark in het rode hart van Amersfoort is? Eenmaal bebouwd voor altijd gerouwd. Deze stad krijgt die kans nooit meer.

Amersfoort zou een voorbeeld moeten zijn voor de provincie en het land. Op papier mooi maar in daden. Ho maar. Alleen maar hier en daar een plantsoentje als doekje voor het bloeden en Entente Florale voor Europa.