Delftse studenten introduceren de nieuwe manier van adverteren


Vandaag staan eerste klanten met advertentie in NRC.next

DELFT, 20070313 -- Wat begon met een kopie van de orginele MillionDollarHomepage begint uit te groeien tot een volledig nieuwe manier van adverteren. Vandaag plaatst PixelCompany.nl de eerste advertentie in de NRC.next waar ze met de logo's van hun klanten laten adverteren in landelijke media.

Het concept van hun site is simpel. Bedrijven en organisaties kunnen pixels kopen, die linken naar hun eigen website. Vernieuwend aan het concept is dat ze de logo's van hun klanten afdrukken in andere media. Zo staan ze vandaag in de NRC.next en daar gaan ze snel andere landelijke media aan toevoegen. Zo willen ze van een statisch reclame concept een vernieuwende manier van adverteren maken. Adverteerders kunnen op de website voor relatief weinig geld in landelijke media adverteren.

Nathan Volkers en Paul Everts constateerden dat het initiatief van Alex Tew, dat wereldwijd tot veel media aandacht heeft geleid, in Nederland tamelijk onopgemerkt voorbij is gegaan. "Tew heeft met zijn website www.milliondollarhomepage.com de wereldpers gehaald. Logisch, want binnen een maand na de lancering van zijn site had hij al voor meer dan 8.000 dollar aan pixels verkocht", vertellen Nathan en Paul. De twee studenten van de TU Delft zijn realistisch genoeg om te weten dat zo'n enorm succes niet zomaar weer ontstaat. "Tegelijk geloven we dat dit idee nog veel potentie heeft", stelt Nathan. "Wij hebben het idee niet domweg gekopiëerd, maar we hebben het nog verder verbeterd", vult Paul aan.

Dat het idee tot de verbeelding spreekt, blijkt wel uit het feit dat er al bijna 100.000 pixels verkocht zijn. InterOrbis, financieel bureau AFB, Sales Agency Comex en Kadopagina.nl zijn de eersten die pixelruimte hebben ingenomen. "Natuurlijk is het een beetje een gok", stelt Jim Advocaat van kadopagina.nl. Maar die pixelruimte is eens iets heel anders dan de traditionele banner of skyscraper en dat spreekt me wel aan." Meer informatie is te vinden op www.PixelCompany.nl .