Ingezonden persbericht


13 maart 2007

Brand in leegstaande boerderij Rossum

Omstreeks 21.00 uur deze avond werd er bij de brandweermeldkamer een brand gemeld aan de Heerstraat 1 in het buitengebied van Rossum. De melder van de brand, een buurvrouw, gaf aan dat het ging om een uitslaande brand in een leegstaande boerderij op een naburig erf. Er waren geen personen in de boerderij aanwezig.

Al tijdens het aanrijden werd door de bevelvoerder van de eerste tankautospuit de classificatie 'middelbrand' afgegeven. Bij de boerderij aangekomen brandde het zo heftig dat veel water nodig was om de brand te bestrijden. Daarom is verder opgeschaald naar grote brand.

Materialen van de boerderij bevatten vermoedelijk kleine hoeveelheden asbest. De verspreiding van die mogelijke kleine hoeveelheid blijft in elk geval beperkt tot het eigen erf van de boerderij. De brandweer heeft uit voorzorg dit erf afgesloten. Morgenochtend draagt de brandweer de zorg over de afwikkeling van de brand over aan de gemeentelijke afdeling Milieu (Gemeente Dinkelland).

Even na 22.00 werd het sein brandmeester gegeven. Dat betekent dat de brand onder controle is. Het nablussen zal echter tot in de nacht duren. De boerderij kan als verloren beschouwd worden.

Er zijn door de brandweer 3 tankautospuiten en een autoladder ingezet. De korpsen Oldenzaal, Ootmarsum en Weerselo bestreden samen de brand. Ook de regionaal Adviseur Gevaarlijke Stoffen werd uit voorzorg vanwege de mogelijk aanwezige asbest ingezet.

Inlichtingen voor de pers:
Operationele Voorlichting Brandweer, Janice Meerenburgh, 06 - 22 60 57 52

-----------------------
PERSBERICHT BRANDWEER


---- --