LRP intensiveert vastgoedactiviteiten doorheen Europa

13.03.2007 / 18:48 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Lrp landesbank rheinland-pfalz

Lrp landesbank rheinland-pfalz

LRP intensiveert vastgoedactiviteiten doorheen Europa

MAINZ, Duitsland, March 13 /PRNewswire/ --
De in Mainz gevestigde LRP Landesbank Rheinland-Pfalz steunt de toenemende internationalisering van vastgoedfinancieringen met een verdere uitbreiding van haar internationale activiteiten. "Door regionaal te diversifiëren willen we de risicostructuur verbeteren, minder afhankelijk worden van landspecifieke conjunctuurcycli en de opbrengstmogelijkheden van buitenlandse markten benutten," aldus Paul K. Schminke, verantwoordelijke voor vastgoedactiviteiten in de Raad van Bestuur van LRP. Reeds in boekjaar 2006 kwam 60 procent van het volume nieuwe zaken van LRP van zo'n 2 miljard euro voor rekening van de internationale activiteiten.

Om deze bedrijfsstrategie te ondersteunen, is LRP thans in Parijs en Luxemburg actief op de markten met eigen acquisiteurs. Het kantoor in Parijs wordt aangevoerd door Fransman Jacques Degos (58). Degos is al meer dan 30 jaar overwegend actief in vastgoed in Frankrijk en Groot-Brittannië, meest recent bij Hypo Real Estate Bank International in Parijs.

De Benelux-vastgoedmarkt staat onder toezicht van Jan Roels (37) vanuit de LRI Landesbank Rheinland-Pfalz International S.A. in Luxemburg. Roels is geboren in België en bekleedde tot voor kort diverse functies bij buitenlandse steunpunten van Duitse banken, meest recent bij Banque LBLux in Luxemburg.

LRP fungeert als competentiecentrum en centraal contactpunt voor vastgoedfinancieringen voor de gehele LBBW-groep voor de Franse en Benelux doelmarkten. Daarnaast verzorgt LRP ook klantrelaties doorheen Europa. In Noord-Amerika is LRP vertegenwoordigd in New York met een klantenconsulent in de plaatselijke LBBW-vestiging. Daar spitsen de financieringsactiviteiten zich toe op uitgekozen standplaatsen en gebruikssoorten met gunstige groeiperspectieven.

Het inventarisvolume van ongeveer 7 miljard euro, inclusief onvervreemdbare financieringen, maakt LRP tot een van de belangrijkste immobiliënfinancierders op de markt. De kernactiviteiten, met als brandpunt de begeleiding van commerciële immobiliënklanten in binnen- en buitenland en woningbouwers en vastgoedfondsen, dienen verder te worden uitgebouwd.

Contact:

LRP Landesbank Rheinland-Pfalz, Jürgen Pitzer, perswoordvoerder, Grosse Bleiche 54-56, 55098 Mainz, ondernemingsvorm: Publiekrechtelijke instelling, Kantongerecht Mainz HRA 3557, tel.: +49-(0)-61-31-13-28-16, fax: +49-(0)-61-31-13-25-60, mobiel:
+49-(0)1-71-36-98-345, e-mail: presse@LRP.de, www.lrp.de