Bellende auto's verraden diefstal

13.03.2007 / 09:11 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vodafone

Vodafone

http://www.vodafone.nl

illustratie sat..

Bellende auto's verraden diefstal
Succesvolle samenwerking tussen Vodafone en Technocon

Maastricht, 13 maart 2007 - Jaarlijks worden er in ons land vele duizenden auto's gestolen. Slechts de helft daarvan wordt teruggevonden. Door een succesvolle samenwerking tussen Vodafone en Technocon, wordt een gestolen auto met een ingebouwd diefstalsysteem van Technocon in 98% van de gevallen teruggevonden. Bij ongeautoriseerd gebruik belt de auto onmiddellijk naar de meldkamer en kan meteen actie worden ondernomen. Vodafone realiseerde onlangs de 10.000e aansluiting bij Technocon.

Bij het starten van de auto moet de bestuurder zich identificeren. Wanneer de auto ongeautoriseerd wordt gebruikt, belt het diefstalopsporingssysteem met ingebouwde Vodafone simkaart via het mobiele netwerk onmiddellijk naar de meldkamer van Technocon. Via het ingebouwde GPS systeem is het voertuig vanuit de meldkamer zeer nauwkeurig te volgen in heel Europa en Noord-Afrika. De meldkamer staat in direct contact met de autoriteiten, zodat meteen kan worden ingegrepen. Technocon is het grootste bedrijf in Nederland, dat op deze manier gebruikt maakt van mobiele diensten in de strijd tegen autodiefstal.

Machine-to-machine
Er zijn veel manieren waarop machines via het mobiele netwerk van Vodafone met elkaar kunnen communiceren. In de vervoersbranche heeft Vodafone bijvoorbeeld een mobiele dienst gerealiseerd bij vervoersbedrijf Connexxion. Bussen bellen onderweg automatisch naar de bushaltes op de rijroute zodat wachtende busreizigers precies weten wanneer hun bus aankomt. In de financiële branche kunnen pinapparaten dankzij een Vodafone-verbinding overal mobiel worden ingezet, bijvoorbeeld in taxi's, op marktplaatsen en terrassen.

/ / / / / / / / / / / / / / /

Een illustratie van het traceren van gestolen auto's via mobiel is rechtenvrij beschikbaar op www.anp-photo.com of direct opvraagbaar bij Vodafone Corporate Communicatie in Maastricht.

Over Vodafone Libertel N.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het meest toonaangevende telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel 200 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 25 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 36 landen.

Over Technocon
Technocon werd opgericht in 1999 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de belangrijkste partijen op het gebied van telematica voor mobiele objecten in Nederland. Vooroplopend in nieuwe ontwikkelingen, heeft Technocon vele malen bewezen op innovatieve wijze producten en diensten te introduceren. Zo heeft Technocon als eerste het fullservice concept voor beveiliging gecombineerd, wat tot een doorbraak heeft geleid bij verzekeringsmaatschappijen. Technocon levert haar (diensten ) aan zeer gerenommeerde merken, waaronder Ferrari, Maserati en Bentley.