Provincie Gelderland


---


|                                            |Nr.   |2007-148       |
|                                            |Arnhem|9 maart 2007   |
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Dinsdag 13 maart

. Afscheid van Statenleden. Een aantal vertrekkende Statenleden zal onderscheiden worden. (14.00 uur; Statenzaal in het Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)

Donderdag 15 maart

. Installatie van nieuwe Statenleden. (14.00 uur; Statenzaal in het Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)

Vrijdag 16 maart

. De Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje krijgt van de burgemeester van Tiel, de heer De Vreeze, de Veiligheidsklapper Tiel overhandigd. Vervolgens biedt de Commissaris deze klapper aan aan een bekende ondernemer in Tiel. De Veiligheidsklapper voor ondernemers is op initiatief van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing regio Gelderland-Zuid ontwikkeld. De provincie heeft ter stimulering van de integrale aanpak dit project gesubsidieerd. (Tijdstip uitreiking 14.00 uur; "Kantoor van de Stad", voormalig museum Flipje, Plein 48 te Tiel. Informatie: Esmaralda Hegeman, kabinet CdK. tel. (026) 3598651)
. De Commissaris van de Koningin verricht de opening van het nieuwe kantoor Waterschap Rivierenland. Centraal bij de opening staan: Kunst en Samenwerken ofwel De Kunst van Samenwerken. Het Waterschap Rivierenland werkt bij de uitoefening van haar taak op veel terreinen samen met de vier provincies, de achtendertig gemeenten, de landelijke en regionale directies van Rijkswaterstaat, de vele private organisaties, burgers en bedrijven. Samenwerken is voor het waterschap een uitdaging, een kunst, die zij steeds beter willen beoefenen. Het realiseren van een nieuw kantoor is ook kunst. Bij officiële opening worden daarom enkele kunstwerken onthuld. (opening om 15.00 uur, het officiële programma eindigt om 16.15 uur met de start van de bezichtiging; Adres: De Blomboogerd 1, Tiel. Contactpersoon: ir. G.N. Kok, Dijkgraaf. tel. (0344) 649125)
. Gedeputeerde Theo Peters verricht de opening van een proefwoning aan de IJzerweg 2-4 in Apeldoorn. Het is de oplevering van de eerste woningen in Het Monument voor met name de bewoners van Het Monument. Organisator is de Woningstichting De Goede Woning. (15.00 - 17.30 uur; Tent aan de Arnhemseweg bij de nieuwbouw (voormalige locatie De Baar) in Apeldoorn)
. Gedeputeerde Hans Esmejer is aanwezig bij de Startbijeenkomst Gebiedsgericht Cultuurbeleid West-Veluwe. Het is een bijeenkomst van 6 gemeenten om gezamenlijk een impuls te geven aan activiteiten in de regio. Een coördinator wordt benoemd om dit in kaart te gaan brengen. (10.00 - 12.00 uur; Landgoed De Schovenhorst, Garderenseweg 93 in Putten)

Maandag 19 maart

. Gedeputeerde Theo Peters verricht de officiële starthandeling van de bouw van 27 woningen in Waddenoijen. (16.00 - 17.00 uur; Bouwlocatie aan de Vergardeweg in Wadenoijen)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren is samen met de wethouders Jan Kottelenberg (gemeente Lochem) en Marieke Schriks (gemeente Zutphen) aanwezig bij de Informatieavond over de N348 Rondweg Zutphen-Noord, Eefde-West en de noordelijke ontsluiting bedrijventerrein "De Mars". Tijdens deze avond worden belangstellenden geïnformeerd over de mogelijke oplossingen voor de problemen op de N348. Ook is er gelegenheid om in gesprek te gaan met de gedeputeerde en de wethouders. (19.00 - 22.00 uur; Congrescecntrum Hanzehof, Coehoornsingel 1 in Zutphen)

Woensag 21 maart

. De Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje verricht de opening van de 50e Boomfeestdag in Apeldoorn. Met deze 50e editie is in Apeldoorn de cirkel rond omdat de eerste ook in Apeldoorn werd gehouden. Zo'n 60 kinderen van basisscholen in Apeldoorn zullen in het park Berg en Bos 300 bomen planten. Daarnaast zijn er nog anderre activiteiten, zoals de Jubileumboomplantactie, waarbij iedere basisschool de mogelijkheid krijgt een boom bij de school te planten. (De officiële opening is van 09.00 tot 10.00 uur. Locatie J.C. Wilslaan in Apeldoorn. Voor vragen kan contact opgenomen worden met mevrouw P. Bennink, tel. (055) 5802865)
. Het Groot Gelders Dictee wordt gehouden. De Commissaris van de Koningin is voorzitter van de jury van het Groot Gelders Dictee. Gedeputeerde Marijke van Haaren is hierbij aanwezig. Het dictee wordt voorgelezen door de heer Jan Terlouw, opsteller van het dictee. De prijzen, een paar fraaie boekwerken, hebben een Gelderse achtergrond. Het Groot Gelders Dictee is een activiteit van Soroptimistclub Arnhem en Arnhem-Oost. Het doel van de activiteiten die zij organiseren is de werving van fondsen voor de oprichting van een vrouwenopvanghuis in Kabul. (20.00 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem. Voor meer informatie over doelstelling en achtergronden zie: www.nahid.nl, tel. (026) 3635462 of (0313) 632299.



Provincie Gelderland