Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NEW GENERATION BIG BAND
Special guests: Pete Philly & Perquisite, Senna en Benjamin Herman Dj `s DNS en Daze. Melkweg · maandag 13 maart · 21:00 uur · 15,00 + lidm.
· · ·

Op deze avond zal de New Generation Big Band haar eerste album `Had je wat?' presenteren. Dit is op zich al een hele happening maar alle artiesten die meegewerkt hebben aan deze plaat zullen vanavond ook daadwerkelijk aanwezig zijn. Dit betekent dat de New Generation Big Band vanavond zal optreden met Pete Philly & Perquisite en Benjamin Herman. Maar we hebben nog meer in petto op deze avond. Aangezien Senna druk bezig is met haar eigen album hebben we besloten haar ook uit te nodigen. Onze arrangeur Robbert Scherpenisse heeft speciaal voor deze gelegenheid een liedje van Senna gearrangeerd voor de NGBB en ú krijgt de primeur! En alsof dit allemaal nog niet genoeg is zullen ook DJ DNS & DJ DAZE hun medewerking verlenen. Zij zullen er met hun grooves en scratches de afterpary verzorgen en er volop aan meewerken om van deze avond een ónvergetelijke avond te maken.
NEW GENERATION BIG BAND is "DE" nieuwe bigband van Nederland. Deze 18- koppige band, bestaande uit de top van de nieuwe generatie Nederlandse jazz muzikanten, brengt een nieuw initiatief: "Bigbandmuziek met een hedendaagse flavour". Funky, groovy beats met een knallende blazerssectie zijn de brandstof van de band. Na diverse projecten zoals een dubbelconcert met het Jazzorchestra of the Concertgebouw, een samenwerking met Pete Philly & Perquisite, optredens met gastsolisten zoals: Benjamin Herman, Ack van Rooijen, Bob & Chuck Findley, David Berkman, Peter Beets en Jesse van Ruller, concerten op Lowlands, HaarlemJazz Festival, The Hague Jazz, de Uitmarkt Amsterdam, Tivoli - Utrecht, Paard van Troje - Den Haag, Oosterpoort - Groningen en natuurlijk het concert tijdens de finale van het Prinses Christina Concours kunnen we gerust stellen dat de NGBB zich erg snel in de kijker heeft gespeeld.
Vanavond dus de presentatie van het album `Had je Wat?'. Op dit album staat alleen origineel repetoire met composities/arrangementen van onze arrangeur Robbert Scherpenisse. Gastoptredens van Pete Philly & Perquisite, die overigens op dit moment druk bezig zijn met het opnemen van hun tweede album, Benjamin Herman (winnaar Boy Edgar prijs 2006), DJ PCM en DJ DNS & DJ DAZE maken het album tot een uniek exemplaar.


Ingezonden persbericht