Ingezonden persbericht


Persbericht

Track-030: Het museum in de stad

In februari gingen TUMULT, Growing up in Public, Centraal Museum en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht van start met Track 030: een reizend circus op zoek naar het spanningsveld van cultuur, politiek, economie en wetenschap. De multidisciplinaire avonden vinden elke tweede dinsdag van de maand plaats op steeds wisselende locaties. Het programma is een vernieuwende mix van muziek, theater, film, debat en columns.

Er is de laatste tijd veel discussie over wat een museum moet tentoonstellen en voor wie het museum er moet zijn. Niet alleen in Utrecht, maar ook ver daarbuiten. Track 030: organiseert een avond over de rol van het museum in de stad.

De avond wordt ingeleid door Pauline Terreehorst, directeur Centraal Museum. Vervolgens vinden er twee discussies plaats. Ruben van Gogh zit het eerste debat voor dat gaat over de rol van het museum in Utrecht. Hierover praten o.a. mee: Ingmar Heytze, dichter, Jeroen Hermkens , kunstenaar van het jaar 2006, auteurs van alarmbrief aan het Centraal Museum en Bart Witte, Xpodium. Het tweede debat plaatst de museumdiscussie in landelijk perspectief. Voorzitter is Andrée van Es, daarbij komen o.a. aan het woord: Peter de Haan, directeur Universiteitsmuseum, en Arnoud Odding, directeur Nationaal Glasmuseum Leerdam, auteur Het Gedroomde Museum.

Verder: Ruben van Gogh live column in het VPRO radioprogramma Dichters (o.vb.) en een monoloog door Daphne de Bruin uit de Vicky Vinex Road Show van Growing up in public.

Track 030: is mogelijk gemaakt door het Fentener van Vlissingen Fonds & het Prins Bernhard Cultuurfonds & VSB Fonds