Gemeente Leeuwarden

Intentieovereenkomst Bilgaard ondertekend

Nieuw Wonen Friesland (NWF), Corporatieholding Friesland Friesland (CHF) en Multi Vastgoed hebben op 13 maart een intentieovereenkomst ondertekend. Gezamenlijk gaan ze de herontwikkeling van winkelcentrum Bilgaard begeleiden en uitvoeren dat in 2006 door brand gedeeltelijk werd verwoest. Het Masterplan van de architecten Arons en Gelauff uit Amsterdam vormt het uitgangspunt.

Het winkelcentrum wordt uitgebreid van 7.800 tot 9.500 m2. Het centrum wordt beter toegankelijk met nieuwe entree's en een centraal plein van 1.000 m2. Op het dak van het winkelcentrum komen circa 90 tot 100 woningen in verschillende types en prijsklassen. Voor de bewoners komen er parkeerplaatsen op het dek en groen. De woningen worden in meerdere lagen gebouwd.

Het aangezicht van het centrum wordt verbeterd en de gemeente gaat de openbare ruimte van het gebied opknappen.

NWF en CHF nemen het woningbouwgedeelte op zich. De winkelontwikkelaar Multi Vastgoed uit Gouda is verantwoordelijk voor het winkelcentrum.

Op 1 januari 2008 moet de noordzijde van het winkelcentrum in casco klaar zijn.

De winkeleigenaren van het winkelcentrum Bilgaard zijn op 7 maart op de hoogte gesteld van de ontwikkelingsplannen. Tijdens de wijkconferentie Bilgaard op 13 maart worden de bewoners van de buurt bijgepraat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon gemeente Leeuwarden: 058-233 4002