ICT Automatisering NV

PERSBERICHT

Aantal pagina's: 2

Samenwerking ICT Embedded BV en Forcare BV

Barendrecht, 13 maart

ICT Embedded BV (ICT) en Forcare BV (Forcare) zijn voornemens een strategische samenwerking aan te gaan. ICT zal als strategische partner kennis en software professionals leveren aan Forcare voor het (mede) ontwikkelen van nieuwe healthcare connectivity producten. Naar verwachting zal de samenwerkingsovereenkomst in april definitief zijn.

Gert-Jan van Dijk, business development manager Products bij ICT: "De toekomstige samenwerking met Forcare leidt tot een verbreding van ons huidige business portfolio met producten in het voor ons strategische marktsegment Healthcare. Met de innovatieve producten en domeinkennis van Forcare op het gebied van interoperabiliteit tussen Healthcare IT systemen, zien wij uitstekende mogelijkheden om nieuwe markten te betreden en om gezamenlijk succesvoller te zijn. Onze gezamenlijke bijdrage aan Integrating the Healthcare Enterprise (IHE) biedt voor onze klanten compliancy naar marktnoodzakelijke standaardisering."

Harm Jan Wessels, directeur van Forcare: "De toekomstige samenwerking met ICT stelt ons in staat om sneller onze XDS connectivity producten te ontwikkelen en in de markt te zetten. Samen met ICT zullen we onze productensuite testen op de komende IHE Connectathon in april in Berlijn. We zijn overtuigd van een goede samenwerking omdat ICT duidelijk kiest voor het investeren in kennis en expertise in het Healthcare segment. Met ICT hebben we een partner van formaat gevonden waarmee we gezamenlijk meerwaarde aan onze klanten kunnen bieden."

Over ICT Automatisering NV
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded, ICT Solutions en ICT Consultancy. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. ICT Consultancy biedt op een aantal deelgebieden binnen de systeemontwikkeling, zoals Requirements Engineering, Architectuur, Quality Assurance en Configuration Management, testen, diensten met een hoge toegevoegde waarde aan. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.

Over Forcare BV
Forcare B.V. is een jong Nederlands softwarebedrijf dat zich specialiseert in het leveren van softwareproducten en diensten voor de gezondheidzorg. Zij richt zich op het creëren, delen en beheren van klinische informatie binnen en tussen zorginstellingen, met open, IHE-gebaseerde oplossingen. Naast producten levert Forcare ook consultancy op het gebied van DICOM, IHE en informatiearchitectuur in de zorg. Forcare is begin 2006 opgericht door (software)experts met brede (internationale) kennis en ervaring binnen in ICT zorg-sector en heeft als ambitie een innovatieve en leidende aanbieder van software producten voor interoperability in de zorg te zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@forcare.nl of 030-6991930. Meer informatie kunt u vinden op www.forcare.nl.

Voor nadere informatie:
De heer P.R.J. Houben, Business Development Manager ICT Embedded B.V., telefoon: 040 - 266 91 00
Website: www.ict.nl


---- --