Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 13 maart

BERGEN OP ZOOM, 13 maart 2007

Man aangehouden na handgemeen met vrouw

ROOSENDAAL: De politie hield op maandagmiddag een 22-jarige man uit Roosendaal aan voor mishandeling. De man was volgens een 34-jarige vrouw uit Roosendaal zomaar de President Kennedylaan overgestoken, zonder te letten op ander verkeer. De vrouw, die op de fiets reed en moest uitkijken voor de overstekende man, had hier een opmerking over gemaakt. Hierop was een woordenwisseling en een handgemeen ontstaan. Hierop was over en weer geschopt en geslagen. De vrouw belde de politie, toen zij in het gezicht was geslagen en hierdoor een verwonding in het gezicht had. Ze heeft aangifte gedaan. De politie hield de 22-jarige man aan. Hij is kort na verhoor in vrijheid gesteld.

Automobilist rijdt door na ongeval

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft aangifte opgenomen van het verlaten van de plaats van een ongeval. Een 58-jarige vrouw uit Bergen op Zoom fietste op maandagmiddag op de Erasmuslaan ter hoogte van de kruising met de Jacob Obrechtlaan. Ze wilde oversteken bij de daartoe bestemde oversteekplaats. Een paar automobilisten lieten de vrouw voorgaan, maar er was er één die doorreed en de fiets van de vrouw raakte. De vrouw viel op de grond. De automobilist remde even, maar reed hierna door. De vrouw is onder doktersbehandeling gesteld voor een gekneusde arm en hoofdpijn.

Auto op zijn kop in de sloot na ongeval

OSSENDRECHT: De politie kreeg op maandagavond melding dat er een auto in de sloot was gereden aan de Aanwas. Het bleek om een eenzijdig ongeval te gaan. De 19-jarige bestuurder uit Hoogerheide reed de bebouwde kom van Ossendrecht in. De auto was in de bocht door onbekende reden van de weg afgeraakt. Hij belandde hier in de sloot. De bestuurder en de inzittenden, een 17-jarige jongen uit Hoogerheide, een 16-jarig meisje uit Ossendrecht en een 15-jarige jongen uit Ossendrecht konden het voertuig zelf verlaten. De 17-jarige jongen hield een snijwond in zijn arm over. Ook het meisje is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Beiden zijn per ambulance naar het Lievensberg vervoerd. De betrokken auto is total loss.

Snelheidscontrole

HOEVEN: De politie hield op dinsdag tussen 07.45 uur en 13.00 uuur een snelheidscontrole aan de Sint Bernardusstraat. Van de 3122 passanten zijn er 39 bekeurd. Men mag op deze locatie maximaal 80 km/u rijden.

Politie houdt algemene verkeerscontrole

ROOSENDAAL: Op dinsdag is op verschillende plaatsen in Roosendaal een verkeerscontrole gehouden. Met 13 politiemensen, waarvan enkele studenten aan de politieacademie, is tussen 07.30 uur en 09.00 uur gecontroleerd op de Kade en de Wouwbaan. Tussen 09.30 uur en 11.30 uur is gecontroleerd op de Willem Dreesweg en de Borchwerf.

In totaal zijn 71 bekeuringen uitgeschreven.

9 x door rood rijden
6 x het negeren van een geslotenverklaring
8 x het niet dragen van een autogordel

1 x het negeren van de verplichte rijrichting

1 x het rijden op een brommer zonder certificaat

2 x rijden op een brommer zonder het dragen van een helm 33 x het overschrijden van de maximum snelheid
4 x niet kloppend kenteken op een aanhangwagen

1 x niet voldoen aan eisen inrichting aanhangwagen
2 x niet handsfree bellen

2 x het niet kunnen tonen van een rijbewijs

1 x het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs

1 x verzekering bromfiets

1 x lekkende uitlaat van personenauto

Man aangehouden na vernieling autos

HALSTEREN: De politie hield op maandag een 39-jarige man uit Halsteren aan voor vernieling van drie autos. Een getuige maakte even na 10.00 uur melding van de vernielingen bij de politie. Deze ging op zoek naar de dader en hield enige tijd later de 39-jarige man aan als verdachte. Ook zijn er meerdere getuigen gehoord. Eén van de auto-eigenaren heeft reeds aangifte gedaan.

Politie verricht aanhouding voor verduistering

ZEVENBERGEN: De politie hield op maandag een 26-jarige man uit Roosendaal aan in zijn woning voor verduistering in dienstbetrekking. Een Zevenbergs bedrijf deed eind januari aangifte van verduistering cq. diefstal van computerapparatuur. Na het doen van onderzoek stuitte de politie op de verdachte. De medewerker was inmiddels niet meer werkzaam bij het bedrijf. De politie heeft de man verhoord en in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg