Miskend Talent speelde het zelfgeschreven toneelstuk 'Diagnonsens'

Mensen met een psychiatrische achtergrond verenigd in toneelgroep

AMSTERDAM, 20070313 -- Zaterdag 10 en zondag 11 maart heeft de cliëntgestuurde toneelgroep Miskend Talent het zelfgeschreven toneelstuk 'Diagnonsens' op de planken in het van Ostadetheater te Amsterdam gezet. Cliëntgestuurd: Omdat de meerderheid van de medewerkers bestaat uit mensen met een psychiatrische achtergrond. Diagnonsens is een modern sprookje waarin 11 sprookjesfiguren hun weg vanuit een psychiatrische instelling terugvechten naar de 'gewone wereld.' Mentrum, één van de grootste geestelijke gezondheidsinstellingen in Amsterdam heeft te kennen gegeven dat dit stuk gezien moet worden door hulpverleners, psychiaters en familie van. We zijn bezig met de voorbereiding om het stuk nog minstens één keer op te voeren.


Miskend Talent is een project onder SCIP, de Stichting Cliëntgestuurde Initiatieven en Projecten te Amsterdam. .

Doel van SCIP is:

Het bevorderen van maatschappelijke participatie en de zelfsturing van cliënten van de GGZ (Geestelijke gezondheidszorg)

Stimuleren dat vernieuwing en verbetering van de zorg in handen van direct betrokkenen komt te liggen.
Vormgeven aan projecten en initiatieven die voortkomen uit de vraag van cliënten.

SCIP heeft zo'n 20 projecten onder zich zoals:

een tweedehands computerwinkel, een computerwerkplaats, een Eetkamer, een Webburo, drie computerprojecten waar 's middags een open inloop is en waar computercursussen worden gegeven, een wandelgroep, een zwemclub, een uitgeverij, een éénwielerproject, een band, en dus ook Miskend Talent. Al de projecten worden draaiende gehouden door twintig betaalde krachten en 150 vrijwilligers.




SCIP