Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 13-03-2007

Nummer: 10

Op dinsdag 13 maart 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Evaluatie budget City Marketing
In de evaluatie met betrekking tot het budget City Marketing wordt een overzicht gegeven van de bestedingen in de afgelopen jaren vanaf 1999. Daarnaast wordt gekeken naar de wijze waarop besteding van het budget bijdraagt aan het verbeteren van het plaatselijke ondernemersklimaat en promotie van de stad Capelle. Op basis van de evaluatie wordt voorgesteld om de vrije ruimte binnen het budget City Marketing in 2007 aan te wenden voor het opstellen van een strategisch meerjarenplan. Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie budget City Marketing en het budget voor 2007 vastgesteld conform het voorstel.

Bouwplan 81 appartementen Barbizonlaan; vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) van het bestemmingsplan 'Hoofdweg 1998' Het college heeft ingestemd met het starten van een vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 2, WRO voor het bouwen van 81 appartementen en het aanleggen van 111 parkeerplaatsen aan de Barbizonlaan. De realisatie van dit bouwplan draagt bij aan het halen van de doelstellingen van de gemeente op het gebied van volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. Het draagt bij aan de het voorzien in de vraag naar goedkope en middeldure appartementen en past binnen het verdichtings- en hoogbouwbeleid van de gemeente. Het realiseren van dit plan heeft geen negatieve gevolgen voor de verkeerssituatie in het plangebied.

Ontwerp-Woonvisie
De concept-Woonvisie is op 15 november 2006 besproken door de commissie Stedelijke Ontwikkeling. Tijdens en na de vergadering zijn er vragen gesteld over deze nota. Het college heeft kennisgenomen van de beantwoording van de 'technische' vragen. De concept-Woonvisie is ook besproken tijdens het woondebat op 20 november 2006. Naar aanleiding van de vragen van de commissie en de uitkomsten van het woondebat is de nota aangepast en is de ontwerp-Woonvisie ontstaan. In de ontwerp-Woonvisie staat een nieuw hoofdstuk over concrete acties in de vorm van een uitvoeringsprogramma. Ook is er een strategisch woningbouwprogramma opgenomen, waarin de percentages woningen in de diverse prijsklassen zijn vermeld. Deze visie wordt weer voorgelegd aan de commissie tijdens een opiniërend debat. Het is de planning dat de gemeenteraad in juli 2007 de definitieve Woonvisie vaststelt. Het college heeft eveneens besloten om medio 2008 de discussie te voeren over het aantal bereikbare woningen in Capelle aan den IJssel na 2010.

Bouwaanvragen dakopbouwen Scarlattistraat
Vijf eigenaren van de Scarlattistraat hebben een bouwvergunning aangevraagd om op hun woning een dakopbouw aan te brengen. Het college heeft besloten een vrijstellingsprocedure te starten als bedoeld in artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke ordening.

Bestuursopdracht Basisregistraties Adressen en Gebouwen Het college heeft de bestuursopdracht 'Opzet en inrichting van de Basisregistraties Adressen en Gebouwen' (BAG) vastgesteld. De kosten van de invoering en uitvoering van de BAG worden ten laste gebracht van de bedrijfsvoering. In 2009 moeten alle gemeenten in Nederland deze gebouw- en adresgegevens hebben ingevoerd.

Mandateren Wkpb-bevoegdheden
Per 1 april 2007 treedt de Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen (Wkpb) in werking. Deze wet verplicht de gemeente om een beperkingenadministratie op te zetten voor besluiten die het recht op een onroerend goed beperken. De Wkpb heeft tot doel om de koper van een huis of stuk grond eenvoudig inzicht te geven over aanwezige beperkingen, zoals beperkingen die voortvloeien uit het bestemmingsplan, een toegekende monumentenstatus en een bodemsaneringsplicht. Het college heeft ingestemd de bevoegdheden die voortvloeien uit de Wkpb te mandateren aan de juridisch medewerker van de unit Vastgoed met als vervanger het unithoofd Vastgoed.
---