Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 13 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 13-03-2007

Met onder meer: aanhouding na aanrijdinkje, fietser gewond en oplichter

Winkeldiefjes

Wormerveer, maandag 12 maart 2007, 16:44 uur.

Twee 16-jarige en een 14-jarige jongen uit Koog aan de Zaan moesten met de politie mee omdat zij bij een drogisterij op de Krommenieërweg waren gepakt op winkeldiefstal. Op het moment dat het drietal de winkel wilde verlaten gaf een detectiepoortje alarm. De jongens hadden meerdere spulletjes bij zich die zijn teruggegeven aan de winkelier. De ouders werden ingelicht en de verdachten werden verwezen naar HALT voor de strafafhandeling.

Huiselijk geweld

Zaandam, maandag 12 maart 2007.

De politie heeft een 35-jarige man aangehouden als verdachte van mishandeling. De man zou zijn echtgenote aan de haren hebben getrokken, bedreigd en geslagen. De vrouw had zich met een kind teruggetrokken op de bovenverdieping van de woning. De verdachte werd ingesloten.

Fietser gewond

Purmerend, maandag 12 maart 2007, 21:16 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding tussen een personenauto en een fiets op de Burgemeester D. Kooimanweg nabij de kruising met de Sternstraat. De bestuurder van de personenauto, een 22-jarige man uit Kwadijk reed vanuit de richting Hoornselaan in Noordelijke richting. De 14-jarige fietser uit Purmerend stak vermoedelijk de Kooimanweg over en is daarbij aangereden. Hij werd per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat het letsel mee lijkt te vallen. Voor de zekerheid blijft de jongen een nacht ter observatie in het ziekenhuis. De verkeersdienst heeft de sporen opgemeten en de situatie opgenomen. Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Purmerend Centrum via 0900-8844. Met name een jongeman die de fietser heeft gerustgesteld na de aanrijding wordt verzocht zich te melden.

Aangehouden na aanrijdinkje

Koog aan de Zaan, dinsdag 13 maart 2007, 07:15 uur.

Een 26-jarige automobilist uit Assendelft werd op de Rijksweg A8 door de politie aangehouden nadat hij een aanrijdinkje had gehad met een bestelbus die werd bestuurd door een 45-jarige Krommenieër. De aanrijding gebeurde tijdens het invoegen op de oprit. De personenauto zou aan de bestelbus, die op de snelweg reed, geen voorrang hebben verleend. De man uit Assendelft zou de andere man door het geopende raam van de bestelbus op het gezicht hebben geslagen. De Krommenieër raakte hierdoor zodanig gewond dat hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

Botsingen

Beets, dinsdag 13 maart 2007, 07:11 uur.

Dinsdagochtend vonden kort na zeven uur op de Rijksweg A7 in de mist enkele aanrijdingen plaats. Een 24-jarige automobilist uit Middenmeer zag te laat dat de personenauto voor hem, die werd bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Hoogkarspel, moest remmen. Achter de aanrijding die was ontstaan ontstond een file. Een 27-jarige automobiliste uit Hoogkarspel kon het niet beremmen en reed tegen de personenauto van een 41-jarige vrouw uit Wervershoof die tegen de auto van een 34-jarige vrouw uit Enkhuizen tot stilstand kwam. Bij de aanrijdingen werden auto's weg getakeld door bergingsbedrijven. Omdat er pijnklachten waren werden ambulances ingezet. Over eventueel letsel is nog niets bekend.

Oplichter

Oosthuizen, dinsdag 13 maart 2007.

De politie heeft een 26-jarige man uit Veldhoven aangehouden als verdachte van oplichting. De man heeft in september 2006 bij een bedrijf aan het Oosteinde zich voorgedaan als vertegenwoordiger van een bedrijf. Hij wist de eignaar te bewegen hem zonder betaling een generator met een waarde van meer dan 800 euro mee te geven. Op aanmaningen tot betaling naar een, naar later bleek, vals adres werd niet gereageerd. De verdachte heeft het apparaat alsnog betaald en hij werd na verhoor heengezonden.