Datum: 13 maart 2007

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Dinsdag 13 maart om 08.30 uur vond op de Leidse Schouw een verkeersongeval plaats. Een 35 jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn reed vanuit de richting Hoorn in de richting van de N11. Bij de verkeerslichten ter hoogte van de Eikenlaan zag hij te laat dat een 41 jarige automobiliste uit Koudekerk aan den Rijn afremde voor het rode verkeerslicht. De motorrijder kon niet tijdig tot stilstand komen, en reed tegen de auto. De Alphenaar is met onder ander letsel in het gezicht overgebracht naar het LUMC.

Nieuwkoop Politie gaat uit van brandstichting Zondagavond 11 maart heeft er een brand gewoed in een verzamelbedrijf aan de Energieweg in Nieuwkoop. De politie kreeg rond 20.45 uur de melding dat er een brand was ontstaan in een bedrijvenperceel. De brandweer heeft de brand geblust en de politie heeft vervolgens een onderzoek ingesteld naar het ontstaan van de brand. Inmiddels is duidelijk geworden dat het om brandstichting gaat. De politie zet het onderzoek voort om de dader(s) te achterhalen.

Zevenhuizen Onderzoek bedreiging De politie stelt een onderzoek in naar een bedreiging van een 51 jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel. De man kreeg het zaterdag 10 maart omstreeks 08.15 uur op de Middelweg in Zevenhuizen aan de stok met twee mannen. De Nieuwerkerker had net zijn hond uitgelaten en liep terug naar zijn auto ter hoogte van de Zevenhuizerplas toen een hond, type terriër, in zijn achterbak sprong. Daar ontstond tussen de twee honden een vechtpartij waarbij de Nieuwerkerker probeerde de andere hond weg te krijgen. Twee jonge mannen, kennelijk eigenaren van de andere hond, kwamen erbij en schopten al scheldend hierop de hond van de Nieuwerkerker. Een van de twee dreigde hierop de hond neer te steken. Geschrokken probeerde de Nieuwerkerker weg te komen met zijn auto, echter de man die in het kaki gekleed was probeerde de deur open te maken. De Nieuwerkerker kon het portier dicht krijgen en wist hierna weg te rijden. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt hen te bellen via 0900 - 8844.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Controle afval De politie heeft maandag 12 maart samen met de gemeente, naar aanleiding van een aantal klachten, een controle afval gehouden op de Zuidplas. Het is verboden het voor afvoer aangeboden afval te doorzoeken om spullen mee te nemen. Er werden vier personen bekeurd voor het doorzoeken van het afval. Een boete bedraagt 75 euro.

--- einde berichten ---
---
Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459326

---- --