Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg 13 maart 2007

TILBURG, 13 maart 2007

Politie grijpt winkeldief in de kraag

TILBURG Agenten hebben gisteravond rond de klok van 19.30 uur bij een supermarkt aan het Bart van Peltplein een 31 jarige Tilburger aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat de man in de winkel levensmiddelen onder zijn jas stopte en de zaak verliet. Buiten werd de verdachte aangesproken en overgedragen aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau legde de man een bekennen de verklaring af. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt mannen aan terzake belediging

TILBURG Op de Gasthuisring hebben agenten gistermiddag tegen 16.30 uur een 29 jarige man uit Haaren aangehouden voor belediging. Agenten spraken de man aan omdat omstanders de politie erop attendeerden dat hij zich erg agressief gedroeg. Een controle wees uit dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde. De man was niet eens met de ingestelde controle. Hij liet dit de agenten merken door hun te beledigen.

Vanmiddag rond de klok van 13.45 uur hebben agenten in de Jacob Romansstraat een 40 jarige Tilburger aangehouden voor hetzelfde feit. De politie stelde in de omgeving van de daar aanwezige school een onderzoek in naar aanleiding van recente overlastmeldingen. Tijdens het onderzoek troffen ze de Tilburger. De verdachte was het niet eens met de ingestelde controle en liet dat merken door de agenten te beledigen.

Politie arresteert Tilburger voor verboden wapenbezit

TILBURG Agenten hebben vanmorgen om 02.00 uur in het Julianapark een 21 jarige Tilburger aangehouden voor verboden wapenbezit. De man was in het bezit van een mes. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Tijdens de surveillance zagen de agenten de man die zich op dat moment verdacht gedroeg. Daarop stelden ze een controle in. Onderzoek wees uit dat de man bij de politie als bekende veelpleger te boek staat. De man werd aangehouden toen de agenten een mes bij hem aantroffen. De verdachte verklaarde het mes ter zelfverdediging bij zich te hebben. Op het bureau werd het wapen in beslag genomen.

Politie deelt 51 bekeuringen uit tijdens snelheidscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Tilburg West hebben zowel gisterochtend als gistermiddag op de Rueckertbaan een
snelheidscontrole ingesteld. De politie controleerde in het ochtenddeel, tussen 10.00 uur en 11.00 uur en in het middagdeel, tussen 15.20 uur en 16.00 uur, het verkeer komende uit de richting van de Dr. Deelenlaan. In totaal schreven de agenten 51 bekeuringen uit. De politie controleert intensief op naleving van die regels die sterk van invloed zijn op de veiligheid in het verkeer en waarvan is vastgesteld dat die een relatie hebben met verkeersongevallen en slachtoffers.

Politie is op zoek naar getuige(n) van beroving kind

TILBURG De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen van een beroving die woensdag 07 maart jl. rond 16.30 uur in de Giekerstraat (Reeshof) plaats vond. Een 10 jarig Tilburgs meisje werd hiervan het slachtoffer. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844.

Het meisje fietste al bellend die woensdag rond 16.30 uur door de Giekerkstraat. Ze kwam uit de richting van de Langedijk. Ter hoogte van de basisschool passeerde haar een groepje, wat oudere, jongens. Een van deze jongens verplaatste zich op een scooter, de rest per fiets.
Voorbij het slachtoffer stopte het groepje aan de kant van de woningen. Een van de jongens stapte van zijn fiets, liep naar het kind en schopte tegen haar fiets. Het slachtoffertje viel op de grond, belandde onder haar fiets en bezeerde haar schouder. De verdachte pakte vervolgens haar GSM en liep terug naar het groepje die op hem stonden te wachten. De club reed vervolgens weg in de richting van de Langedijk.

Op het moment dat de beroving plaats vond passeerde haar een wat oudere man op de fiets. De politie is op zoek naar deze getuige. De man is vermoedelijk nog achter de groep aangefietst maar kon de verdachten niet bijhouden. De politie verzoekt deze getuige contact op te nemen met de politie.

Auteur: Desiree Brabers