Ingezonden persbericht


Imation voegt nieuw, zakvriendelijk formaat toe aan Flash Drive- productreeks

Nu ook handig zakformaat Flash Drive beschikbaar

Schiphol-Rijk, 13 maart 2007 ­ Imation, een vooraanstaand leverancier van verwisselbare opslagmedia, heeft een nieuw (zak/)formaat Flash Drive aan haar productreeks toegevoegd, de Pocket Flash Drive. Hiermee kunnen zakelijke gebruikers op een veilige manier gegevens transporteren.

De Pocket Flash Drive is beschikbaar in capaciteiten variërend van 256 megabyte tot 4 gigabyte. Het mooi gestroomlijnde en lichtgewicht apparaatje is de ideale manier om gegevens, zoals bedrijfspresentaties, emails, documenten en video´s, veilig te vervoeren.

Veiligheid
Een groot voordeel van de flashdrive is dat opgeslagen gegevens met wachtwoordbescherming beveiligd zijn en partitioneringsoftware heeft. Craig Hill, verkoop- en marketingmanager van Imation, zegt: "Meer en meer bedrijven moeten hun bedrijfsgegevens beveiligd transporteren. Imation´s onderzoek- & ontwikkeling-afdeling richt zich continu op de beveiligde opties die onze flashdriveproductreeks biedt, om zo tegemoet te komen aan de veranderende klantbehoefte."

Pivot Flash Drive
Onlangs heeft Imation ook de encryptie van de beveiligingssoftware van de Pivot Flash Drive verdubbeld. Opgeslagen gegevens worden nu met een 256-bit sterke AES-encryptie* met wachtwoordbeveiliging beschermd tegen misbruik door buitenstaanders. Huidige gebruikers van de Pivot Flash Drive kunnen opwaarderen van 128- naar 256-bits encryptie via http://www.imation.nl/products/flash_devices/flash_pivot.html. De Imation Pivot Flash Drive is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 256 MB, 512 MB, 1 GB, 2 GB of 4 GB.

Prijs en beschikbaarheid
De Pocket Flash Drive heeft een adviesprijs van ¤16,50 voor de 256 megabyte-variant oplopend tot ¤ 107,91 voor de 4 gigabyte-variant. Imation biedt vijf jaar garantie. Meer informatie over verkooppunten is te vinden op www.imation.nl/verkooppunten.

Over Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van verwisselbare-opslagmedia, bestaande uit optische en magnetische media, flash drives en harddisk-cassettes. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imation's tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en in gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor back-up en archivering. De vraag naar Imation's optische producten en flash drives wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica. Imation biedt ook het merk Memorex aan. Memorex staat bekend om de slogan: "Is it live or is it Memorex?" Meer informatie over Imation is te vinden op www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten en achtergrondinformatie zijn te vinden op www.imation.nl.

PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
t: (020) 486 21 39
e: imation@publiekswerk.nl