Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 13 maart 2007

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 16:45 uur in De Barones een
14-jarige jongen uit Bavel aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen probeerde uit de winkel een petje te stelen door met een tang de beveiligingslabels eraf te knippen. Bij de uitgang werd de jongen door medewerkers tegengehouden. Hij werd naar het bureau overgebracht en na verhoor weer aan zijn ouders overgedragen. De jongen zal een HALT-straf krijgen.

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 14:45 uur op de Teteringsedijk een 46-jarige man aangehouden wegens winkeldiefstal. De man probeerde elf pakken shag te stelen door deze in zijn binnenzak te doen. Dit werd echter gezien door personeel van de winkel. Die droegen de verdachte over aan de politie.

Aanhouding wegens rijden onder invloed

SCHIJF: De politie heeft maandagavond rond 20:15 uur in de Molendreef een 27-jarige Pool aangehouden wegens rijden onder invloed. De pool was zonder toestemming een campingterrein opgereden. De beheerder van de camping vertrouwde het niet en belde de politie. Die zag dat de man in zijn auto reed, richting de uitgang van de camping. Toen ze de man staande hielden, roken ze een sterke alcoholwalm en zagen ze dat de man onvast ter been was. Daarop werd hij aangehouden. De man weigerde om mee te werken aan een ademtest en overige onderzoeken. Toen uit de politiesystemen naar voren kwam dat de man recidivist was, werd zijn rijbewijs afgenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na verlaten plaats ongeval

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 21:45 uur op de Generaal Maczekstraat een 58-jarige automobilist uit Oosterhout aangehouden. Dit gebeurde nadat de man even daarvoor in die straat met een 17-jarig Bredase meisje dat op haar fiets reed, in botsing was gekomen. Hij was na de botsing doorgereden zonder zijn identiteit achter te laten, terwijl dit wel wettelijk verplicht is. Het meisje bleef ongedeerd en had alleen lichte schade aan haar fiets. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na aanranding

BREDA: De politie heeft maandagochtend een 15-jarige Bredase jongen in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van aanranding van twee minderjarige meisjes. De jongen wordt ervan verdacht op donderdagmiddag 8 maart een 8-jarig meisje uit Ulvenhout en een
7-jarig meisje uit Breda onzedelijk te hebben betast. Dit zou gebeurd zijn in een speeltuintje in Breda Zuid, waar de meisjes op dat moment speelden. Na het incident vertelden de twee thuis wat er had plaatsgevonden. De ouders hebben daarna de politie ingelicht. Uit onderzoek van de politie kwam de verdachte in beeld. De jongen is gedurende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Aangehouden na rijden met ontzegging

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend rond 10:15 uur een 52-jarige Bredanaar aangehouden in de Doornboslaan omdat de man in zijn auto reed, terwijl hij een rijontzegging had. Surveillerende agenten hielden de man staande wegens niet handsfree bellen. Na controle in de politiesystemen bleek de wagen geen verzekering of APK te hebben. Daarnaast was het rijbewijs van de man ingenomen en had de verdachte een volledige rijontzegging opgelegd gekregen, die nog steeds van kracht was. De man is overgebracht naar het bureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

BREDA: Op de Haagweg hielde de politie dinsdagmiddag rond 14:00 uur een 30-jarige Bredanaar aan die eveneens zijn voertuig bestuurde terwijl hij een rijontzegging had. De man verklaarde een auto van een vriend te hebben geleend. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vermiste vrouw weer thuisgekomen

BREDA: Vanochtend is korte tijd een 56-jarige Bredase vrouw vermist geweest. De vrouw had vanochtend in verwarde toestand haar woning verlaten in de wijk Belcrum. Familie van de vrouw waarschuwde daarop de politie, die daarop rond 09:30 uur een sms-bericht stuurde naar een selectie van SMS-Alert deelnemende burgers. Verschillende van hen belden naar 0900-8844 dat ze de vrouw in de omgeving hadden gezien. Terwijl agenten op straat bezig waren die meldingen na te trekken, belde de familie met de mededeling dat de vrouw zelf weer thuis was gekomen.

Over SMS-Alert
SMS-Alert is een communicatiemiddel waarmee de politie de burger ook informeert bij een inbreker die op heterdaad betrapt wordt, een brand met veel rookontwikkeling of ter preventie als er bijvoorbeeld een oplichter of een nepcollectant in de wijk actief is. Inmiddels is vrijwel de gehele regio Midden en West Brabant aangesloten en doen ruim 61.000 mensen mee. Veel politiekorpsen hebben de afgelopen maanden belangstelling getoond voor SMS-Alert. In onder andere Rotterdam Rijnmond, Haaglanden en Gelderland-Zuid is men hier mee al gestart.

Wanneer deelnemers bijvoorbeeld een sms ontvangen over een vermissing, kunnen ze even om zich heen of naar buiten kijken om te zien of er iemand voorbij loopt die aan het signale-ment voldoet. Meer niet. Wanneer ze die persoon zien, kan gebeld worden met 0900 8844. De politie doet dan de rest. Kijk op www.politiemwb.nl voor meer informatie over SMS-Alert.

Man aangehouden wegens huiselijk geweld

RUCPHEN: De politie heeft zondagavond rond 22:15 uur in een woning in Rucphen een 37-jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 33-jarige echtgenote en 8-jarige zoon ernstig te hebben mishandeld. Dit gebeurde zondagavond in de woning van het gezin. De verdachte was thuisgekomen en zou zonder enige aanleiding zijn begonnen met het slaan van zijn zoon. Toen de moeder tussenbeide wilde komen keerde de agressie van de man zich tegen haar. De man is gedurende het onderzoek in verzekering gesteld.

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen rond 11:15 uur een 58-jarige Bredanaar aangehouden in een woning in de wijk Heksenwiel op verdenking van huiselijk geweld. De man was in de woning om met zijn
26-jarige Bredase vrouw te spreken over hun aanstaande scheiding. Dat resulteerde in een conflict tussen de twee, waarbij de man zijn vrouw bedreigde met een mes en een fiets naar haar gooide. Ook eiste hij geld en gooide hij met een digitale camera naar haar. De politie werd gewaarschuwd door omwonenden en kwam ter plaatse. Agenten hebben de man aangehouden en in verzekering gesteld.

Auteur: Manfredi Mauro