Rode Kruis Belgie


Rode Kruis houdt opmerkelijke bloedinzamelingen

Alle donoren worden bedankt voor hun inzet en steun

Afgelopen week organiseerde het Rode Kruis opmerkelijke bloedinzamelingen. Van 5 tot en met 8 maart konden studenten van de K.U. Leuven bloed geven op de nieuwste editie van âBloedserieusâ. 1921 bloedeenheden werden ingezameld, waarmee de Leuvense studenten het record van vorig jaar met ongeveer 400 eenheden verbraken. In Gent gaven 519 studenten bloed op âBloedgeestigâ, waarmee het succes van vorig jaar geëvenaard kon worden.

Op zaterdag 10 maart stelden de Bloedtransfusiecentra van het Rode Kruis hun deuren open voor mensen die tijdens de drukke werkweek geen tijd hebben om bloed te komen geven. Kinderen waren ook welkom. Terwijl hun ouders hun bloedzakjes lieten vollopen, konden zij op een speelse manier ontdekken wat er precies gebeurt tijdens een bloedafname. Speciaal voor de gelegenheid stelde het Rode Kruis de deuren van het labo open voor geïnteresseerde bloedgevers. In totaal kwamen 530 mensen bloed geven. 77 van hen kwamen voor de eerste keer. In 2007 zijn alvast nog drie zaterdagen gepland: 9 juni, 8 september en 8 december.

Het hele jaar door wordt intensief gewerkt aan de uitbreiding van het donorenbestand. Zo zoekt het Rode Kruis elk jaar meer dan 25.000 nieuwe donoren. Momenteel loopt eveneens een actie om bloedgevers via SMS aan te spreken, maar het is nog te vroeg om daar conclusies uit te trekken.

Het Rode Kruis bedankt alle bloedgevers voor hun vrijwillige en belangeloze inzet. De organisatie is voortdurend op zoek naar nieuwe bloedgevers.