Metaalunie

PERSBERICHT

Nieuwegein/Den Haag, 13 maart 2007

Koninklijke Metaalunie en NRK gaan samenwerken

Zoals bedrijven in de productieketen elkaar opzoeken om effectiever te werken, zo zoeken ondernemersorganisaties elkaar op. Leden van de Metaalunie die kunststof bewerken, kunnen nu gebruikmaken van specifieke tools die Federatie NRK voor deze bedrijven ontwikkelde. Rubber- en kunststofbedrijven bij de NRK profiteren van deskundig eerstelijns advies en juridische ondersteuning vanuit de Metaalunie.

De complexiteit van de wet- en regelgeving maakt ondernemen er niet gemakkelijker op. Bij de Koninklijke Metaalunie werkt een uitgebreid team ervaren adviseurs die leden zonder extra kosten adviseren over allerlei, vaak juridische, zaken. Door de samenwerking met Federatie NRK kunnen leden uit de rubber- en kunststofindustrie nu ook een beroep doen op deze adviseurs.

Andersom profiteren Metaalunieleden van de specifieke producten en activiteiten van de NRK. De kunststofbewerkende leden krijgen dezelfde begeleiding in projecten als REACH (veiligheid stoffen), milieu- en energie, T&U Agenda en workshops productontwikkeling. Verder kunnen leden van de Metaalunie deelnemen aan de NRK Marktplatforms.

Michaël van Straalen, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, is blij met de samenwerking. "Zowel wij als de Federatie NRK behartigen de belangen van onze leden zo efficiënt mogelijk. Samenwerken met een andere ondernemersorganisatie is daarvoor een prima manier." NRK-voorzitter, Kees van Oostenrijk, sluit daarop aan met de stelling dat bedrijven en ondernemersorganisaties "gewoon te goed zijn om het alleen te doen".

De Koninklijke Metaalunie is met meer dan 12.000 leden de grootste organisatie voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van 19 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan zo'n 145.000 mensen.

De Federatie NRK omvat 25 brancheverenigingen in de rubber-, lijm-, recycling en kunststofindustrie. De Federatie heeft 670 leden. Zij hebben samen een omzet van ruim zes miljard euro en bieden werkgelegenheid aan circa 35.000 mensen. De branche is kampioen innovatie en energiebesparing.