Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Lentefris wandelen en spelen

13 maart 2007 print
U kent ze vast nog van vorig jaar, de borden op plekken waar de hond níet uitgelaten mag worden. Samen met de eerste bloemen en zonnestralen zijn ze terug. En net zoals vorig jaar zullen ze steeds op andere plaatsen opduiken.

Veel hondenbaasjes en hondenuitlaters houden zich goed aan de regels voor honden. Maar jammer genoeg niet iedereen. De gemeente krijgt veel klachten over hondenpoep. Drollen op groenstroken, op de stoep en zelfs op speelveldjes...

Om nog eens extra duidelijk te maken dat dit niet de bedoeling is, plaatst de gemeente op diverse overlastplaatsen tijdelijke borden. Die moeten extra duidelijk maken dat deze plekken niet bedoeld zijn als hondenroute of hondenlosloopgebied!

Waar

De komende periode zijn de borden te vinden op of rond:
* speelveld naast Fermoor

* Rozenlaan/ Irislaan

* speelplek bij de Slauerhofflaan

En dan..

Op de plekken waar de borden staan wordt extra gecontroleerd door de gemeentesurveillanten. Bij constatering van een overtreding kunt u een boete krijgen. Deze is in 2006 verhoogd en kan oplopen tot EUR95,- . Zie ook de pagina van deze website waar de regels staan.

Meer, meer, meer..

Heeft ú ook zo'n plekje in de buurt dat wel wat aandacht verdient, meldt het ons, bij voorkeur via e-mail (gemeente@uithoorn.nl, o.v.v. hondenborden), of telefonisch (513 111) of schriftelijk (gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn). ^
het hondenbord

* Honden