Unicef



Defence for Children International voert actie voor Eric 13 maart 2007, Amsterdam - Defence for Children International voert actie voor Eric. Voor Eric en voor alle andere kinderen die in Nederland thuishoren maar geen verblijfsvergunning hebben. Eric woont al meer dan vijf jaar in Nederland, zijn moeder en zijn broertje hebben de Nederlandse nationaliteit.

Eric kwam in 2001 vanuit de Democratische Republiek Congo naar Nederland. Hij was toen twaalf jaar. Zijn moeder kreeg enkele jaren eerder in Nederland een verblijfsvergunning. Eric was vijf jaar toen hij zijn moeder voor het laatst zag. Eric en zijn moeder zagen elkaar dus acht jaar niet door de oorlog in hun land.

Gezinshereniging
Eric heeft in Nederland gezinshereniging aangevraagd bij zijn moeder. Die heeft dan inmiddels de Nederlandse nationaliteit. Eric heeft tegen de regels in, niet eerst een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) gehaald bij de Nederlandse ambassade in Congo. Eric probeert toch hier te blijven, bij zijn moeder. Tevergeefs.

Eind 2006 raakt Eric uitgeprocedeerd en nu moet hij in zijn eentje terug naar Congo. Hij is dan zeventien. Zijn moeder kan hem niet begeleiden omdat zij dan haar baan verliest en niet meer voldoet aan het inkomensvereiste voor gezinshereniging.