Time : 15:08:07
Date : 13 March 2007
Sender Name: FAVV-AFSCA

FAVV en Douane werken voortaan nauwer samen

Vandaag, dinsdag 13 maart 2007, heeft het federaal Voedselagentschap (FAVV) een samenwerkingsprotocol ondertekend met Douane en Accijnzen van de Federale Overheidsdienst Financiën. Dit protocol zal beide partijen toelaten om efficiënter op te treden en een betere dienstverlening te kunnen garanderen aan de bedrijven.

Het FAVV en de Douane delen gemeenschappelijke doelstellingen met het oog op het verzekeren van de veiligheid van de voedselketen en de veiligheid van de samenleving. Dit samenwerkingsprotocol zal leiden tot een betere coördinatie bij de controles op de invoer en uitvoer uit de Europese Gemeenschap (EG) voor:

oLevende dieren en hun producten,
oLevensmiddelen,
oDiervoeders,
oPlanten en plantaardige producten,
oDierlijke bijproducten en alle andere producten die onder de bevoegdheid van het FAVV vallen (vb. producten in contact met levensmiddelen...).

Bovendien wordt er een coördinatiecel opgericht met vertegenwoordigers van de beide diensten. Deze cel zal permanent de toepassing van dit protocol en de resultaten ervan evalueren. Er zal ook aandacht besteed worden aan een degelijke opleiding van de medewerkers en de uitwisseling van expertise. Ook op het vlak van de inning van de retributies zal beter worden samengewerkt.

contactpersoon van het FAVV voor de Nederlandstalige pers: inge jooris: 0475 80 04 87
Contactpersoon van de Douane en Accijnzen :
Lieven Muylaert: 0478 65 27 72

URL: http://www.favv.be