Gemeente Heemskerk


dinsdag, 13 maart 2007

Groot onderhoud A9: omleidingen in Heemskerk

HEEMSKERK - In verband met groot onderhoud aan de A9 wordt de komende twee weekenden ernstige verkeershinder verwacht. In de gemeente Heemskerk wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen om problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Komende twee weekenden wordt er gewerkt aan de brug over zijkanaal C. Het verkeer op de A9 wordt over één rijbaan geleid, waarbij twee versmalde rijstroken in noordelijke richting en één versmalde rijstrook in zuidelijke richting beschikbaar zijn. Ernstige verkeershinder wordt niet alleen op de A9, maar ook op de A22 (Velsertunnel) en het onderliggende wegennet verwacht. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen zal de verbinding A22-A9 in zuidelijke richting worden afgesloten op vrijdag van 6.00-19.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.00-20.00 uur. Deze maatregel geld niet voor het vrachtverkeer.

Maatregelen Heemskerk
Verkeer uit Castricum en lokaal verkeer uit Heemskerk in de richting Amsterdam/Utrecht zal naar de via Communicatieweg/T54 naar A9 en Wijkertunnel worden geleid. Lokaal verkeer uit Beverwijk/Velsen-Noord in de richting Amsterdam/Utrecht zal via de Velsertraverse en de A22 in noordelijke richting naar afslag Heemskerk worden geleid, waarna via deze afslag in zuidelijke richting via de A9 (Wijkertunnel) naar Amsterdam/Utrecht kan worden gereden.
Het gevolg van deze maatregelen is dat extra verkeer op aansluiting van Heemskerk op de A9 wordt verwacht. Om het verkeer zoveel mogelijk in goede banen te leiden worden hier verkeersregelaars ingezet. Tevens wordt extra verkeer verwacht op de kruising Tolweg-Communicatieweg-de Baandert. Ook hier zullen verkeersregelaars worden ingezet.

Openbaar vervoer
Automobilisten worden geadviseerd gebruik te maken van het openbaar vervoer. Op zaterdag en zondag kan tegen gereduceerd tarief gebruik worden gemaakt van enkele treinverbindingen. Ook met Connxxion is de afspraak gemaakt dat met korting gebruik kan worden van diverse buslijnen en fast flying ferry tussen Velsen en Amsterdam. Indien u toch de weg op gaat wordt geadviseerd de verkeersinformatie in de gaten te houden.

---