Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 13 maart 2007

Oirsbeek; overval op bakkerszaak

Een onbekende man heeft maandagavond een overval gepleegd op een bakkerszaak aan de Provincialeweg in Oirsbeek.

Bij de overval raakte niemand gewond.

De dader stapte omstreeks 17.32 uur de zaak binnen en dreigde een medewerkster, die op dat moment alleen was, met een stok. Daarbij eiste de man geld. Nadat hij een geldbedrag had gekregen en een telefoontoestel kapot had geslagen, verdween hij.

De dader is tussen de 25 en 30 jaar oud en circa 185 cm groot. Hij droeg een blauwe muts met een zwarte trui en donker blauwe spijkerbroek. Verder droeg hij een zwarte zonnebril.

De politie is meteen een onderzoek gestart.

Brunssum; aanhoudingen na inbraak in drogisterij

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie vier personen aangehouden, die verdacht worden van een inbraak in een drogisterij aan de Kerkstraat in Brunssum in dezelfde nacht.

Getuigen meldden de inbraak omstreeks 02.30 uur. Toen agenten poolshoogte namen, waren de daders ervandoor met als buit een grote hoeveelheid flesjes parfum.

Tijdens het onderzoek dat te hulp geschoten eenheden van de politie in de buurt meteen instelden, werden op de Rooseveltstraat in Brunssum drie verdachten van 17, 25 en 29 jaar, afkomstig uit Brunssum en Utrecht aangehouden. De vierde verdachte werd even later in een woning aan de Rooseveltstraat aangehouden. De man, een 19-jarige inwoner van Utrecht, had zich op een kamer verstopt.

In de woning troffen de agenten ook een grote partij parfum aan. Deze werd in beslag genomen.

De aangehouden verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Heerlen; aangehouden in auto met valse kentekenplaten

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Groene Boord in Heerlen een 28-jarige vrouw en een 30-jarige man uit Valkenburg-Houthem aangehouden. Beiden worden verdacht van diefstal of heling van de auto waarin zij reden.

Agenten controleerden het tweetal en vroegen de bestuurder naar zijn rijbewijs. Dit bleek de man niet te hebben. Toen de auto werd nagetrokken, bleek dat daarop valse kentekenplaten zaten.

Verder bleek het tweetal een portable DVD-speler en een rijbewijs bij zich te hebben. Deze werden op 1 maart in valkenburg uit een geparkeerde auto gestolen.

Het tweetal is voor nader onderzoek ingesloten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --