Gemeente Sittard-Geleen


029_2007

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Groen licht voor Jeugdolympiade 2008

Sittard-Geleen, 13 maart 2007 - De voorbereidingen van de Jeugdolympiade 2008 kunnen van start. Het college van B&W heeft ingestemd met het plan van aanpak voor de organisatie van het evenement in Sittard-Geleen. De totale kosten zijn geraamd op 430.000 euro, waarvan bijna 300.000 euro ten laste van de gemeente komt. Het resterende bedrag moet worden verworven via sponsoring, private bijdragen en subsidies. Hiervoor wordt een aparte stichting opgericht. Wethouder Sport, Ruud Guyt, zal op korte termijn mogelijke kandidaten benaderen om zitting te nemen in het stichtingsbestuur.

De Jeugdolympiade vindt in 2008 plaats van 2 t/m 6 juli onder de naam 'Youth Olympiad Games 2008'. Van 23 t/m 25 mei aanstaande ontvangt Sittard-Geleen de officiële delegaties van de deelnemende landen voor een voorbereidingsbijeenkomst. De delegaties worden dan geïnformeerd over de voortgang van de voorbereidingen, de accommodaties en het sportprogramma.

De Jeugdolympiade is een internationaal evenement dat sinds 1978 om de drie jaar plaatsvindt in een van de deelnemende steden: Alba (Italië), Bergama (Turkije), Böblingen (Duitsland) Glenrothes (Schotland), Krems (Oostenrijk), Pontoise (Frankrijk) en Sittard-Geleen. De laatste keer dat het evenement plaatsvond in onze gemeente was in 1987.

De Jeugdolympiade geeft jongeren van 13 t/m 17 jaar uit de deelnemende landen de kans om via sport te verbroederen en internationale contacten te leggen. Naast sport bestaat een belangrijk deel van het programma uit activiteiten op het gebied van cultuur en ontspanning. In totaal zijn er 1.500 sporters, 150 vrijwilligers en 75 officiële delegatieleden bij betrokken.


---




Gemeente Sittard-Geleen