Ingezonden persbericht


Talent krijgt kans bij A1 Team Nederland

Katwijk, 13 maart 2007

A1 Team Nederland zal tijdens de laatste drie races van het A1GP seizoen 2006/2007 met een gewijzigde samenstelling in actie komen. Zo rijdt Rookie rijder Renger van der Zande, de komende A1GP Sprintrace in Mexico City en zal hij daar ook de kwalificatie op de zaterdag voor zijn rekening nemen. Jeroen Bleekemolen zal daarna tijdens de Hoofd race weer het stuur overnemen van Van der Zande.

De volgend race in Shanghai, rijdt Renger voor het eerst het volledige weekend en de laatste race in Brands Hatch U.K. rijdt Jeroen weer zoals voorheen dit seizoen. Renger rijdt dan alleen de Rookie test op de vrijdagochtend.

A1 Team Nederland teambaas Jan Lammers heeft bij de beslissing om Renger deze kans te geven zich te etaleren in de 'World Cup of Motorsport' een aantal belangrijke zaken laten meespelen; "Laat één ding vooraf duidelijk zijn, we doen dit niet omdat we niet tevreden zouden zijn over de prestaties van Jeroen Bleekemolen. Integendeel hij doet het zowel voor ons als voor zichzelf heel erg goed. Dat is ook het thema bij Racing for Holland en A1 Team Nederland; "Samen aan jezelf werken", dat is iets wat Jeroen heel goed begrijpt en daarom werkt hij ook mee en geeft Renger de gelegenheid om zichzelf onder race omstandigheden te laten zien en ons team de gelegenheid om jong talent te introduceren.

Wij willen getalenteerde rijders in de gelegenheid stellen om zich voor een groot internationaal racepubliek op dit niveau te etaleren en tegelijkertijd hun commerciële achterban een extra stuk gereedschap geven om het bedrijfsleven betrokken te krijgen. Het zou voor ons het makkelijkst zijn om, nu het goed gaat met Jeroen, niets te veranderen, echter het belang van de gehele ontwikkeling van het team kunnen wij niet negeren. Door Renger nu deze kans te geven op dit niveau en in deze fantastische klasse, hopen we bij een breed publiek nog meer enthousiasme op te wekken. Tegelijk krijgen we, ook met het oog op volgend seizoen, een beter beeld van Renger tijdens raceomstandigheden in A1GP en hoe het werkt met twee rijders die ieder één race rijden in één raceweekend ".

Naast een andere rijder tijdens de Sprintrace in Mexico heeft A1 Team Nederland voor de laatste drie races ook een nieuwe engineer. Tim Wright maakte vorig seizoen al kortstondig kennis met A1GP en A1 Team Nederland tijdens de A1GP in Maleisië, waar hij inviel als team engineer. De 28 jarige Wright, die vlakbij Antwerpen in België woont, was tijdens zijn studie in Engeland al werkzaam voor Pi, het software bedrijf dat nu de data logging binnen A1GP verzorgt. Na zijn studie werkte Tim voor het Astromega F3000 team en voor Racing Engineering in de GP2, waar hij met Neel Jani twee races wist te winnen. Momenteel is Tim, naast A1GP, actief als engineer bij Campos GP in de GP2 en in het Spaanse Formule 3 kampioenschap. Daar werkt hij samen met Nicolas Prost, zoon van meervoudig wereldkampioen F1, Alain Prost.

"Tim is de juiste man en is helemaal up to date met de laatste ontwikkelingen op het gebied van techniek, data, analyse en implementatie. We hopen daar vooral tijdens de trainingen en kwalificaties van te kunnen profiteren", aldus Jan Lammers.

De A1GP in Mexico City, ronde negen van de A1GP, World Cup of Motorsport, wordt verreden op 25 maart aanstaande op het Autodromo Hermanos Rodriguez, het voormalige F1 circuit, waar recent nog de Nascar en Champ Car in actie kwamen.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrij beeldmateriaal is beschikbaar op www.A1teamnedfoto.nl