Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AL MEER DAN 10.000 STADSPASHOUDERS LID VAN DE OBA

Binnen twee maanden zijn al meer dan 10.000 Stadspashouders GRATIS lid geworden van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Op 4 januari j.l. reikte wethouder Carolien Gehrels de eerste gratis OBA-passen uit aan een aantal Stadspashouders.

Sinds 1 januari 2007 kunnen alle Stadspashouders gratis lid worden van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Door dit besluit, dat zich vooralsnog beperkt tot de lopende collegeperiode, krijgen circa 125.000 volwassen Stadspashouders gratis toegang tot alle informatie die de bibliotheek herbergt: boeken, cd's, dvd's, internet, bladmuziek, kranten en databanken.

Met het gratis lidmaatschap voor Stadspashouders slaan OBA en Stadspas de handen ineen om de culturele en informatieparticipatie van minima, ouderen, inburgeraars en gehandicapten te vergroten. Zo komen informatie, ontmoeting en educatie ook voor deze groepen binnen handbereik. Het initiatief sluit nauw aan bij de integratie- en participatiedoelstellingen van het huidige college van B&W en smeedt een nieuwe strategische alliantie tussen de OBA en de Stadspas, die samen meer dan 300.000 Amsterdammers bereiken.

//////////////////////// einde persbericht ////////////////////////

Noot voor de redactie,