Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Twello - Diefstal van auto                                |
Onbekenden zijn er op maandag (12/03) in geslaagd om een auto die stond geparkeerd aan de Weteringstraat weg te nemen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal van de auto heeft omstreeks 00.15 uur plaatsgevonden. De auto stond voor het terrein van een garagebedrijf geparkeerd. Men kon de auto wegnemen door eerst op het bedrijfsterrein een brievenbus te forceren, waarna men de hand wist te leggen op de autosleutels. Het gaat om een zwarte Renault Traffic voorzien van het kenteken 44-BH-PX. De auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd en de politie heeft de zaak in onderzoek. Mensen die op bovenstaande locatie iets bijzonders hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de diefstal of weten waar de auto nu is, worden verzocht om via 0900-8844 contact met de politie op te nemen.

|     |Twello - Flinke schade na brand in caravan                |
In een caravan die geparkeerd stond aan de Parallelweg is maandag (12/03) brand uitgebroken. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

De melding van het incident kwam omstreeks 18.35 uur bij de politie binnen. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de brandweer de brand voor het grootste deel al te hebben geblust. Zij konden niet voorkomen dat de caravan totaal uitbrandde en een daarnaast geparkeerde auto flinke schade opliep. Tevens liepen de carport, dakgoot en een deel van het dak van een woning flinke schade op. Uit een eerste onderzoek naar de oorzaak van de brand is gebleken dat men een kachel in de caravan had gezet om de caravan van binnen droog te krijgen. Dit is vermoedelijk allemaal iets te warm geworden.

|     |Zutphen - 4155 meter glasvezelkabel verdwenen             |
Een kabelhaspel met daaraan 4155 meter glasvezelkabel is afgelopen weekend het doelwit van dieven geweest. De verdwijning van de kabel, die langs de Industrieweg lag, werd op maandag (12/03) ontdekt. Men heeft inmiddels aangifte gedaan.

De verdwijning heeft tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en maandagochtend 06.30 uur plaatsgevonden. Onduidelijk is nog hoe men de kabel met een waarde van bij 7000 euro heeft weten weg te nemen en te vervoeren. Getuigen die op bovenstaande locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de verdwijning van de kabel in verband kan worden gebracht, worden gevraagd om contact met de politie op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Zutphen - Automobilist moet auto inleveren                |
Een 27-jarige automobilist uit 's-Heerenberg heeft op maandag (12/03) op de Den Elterweg zijn auto moeten inleveren, omdat hij ondanks een rij-ontzegging toch achter het stuur van een auto was gekropen.

De man trok omstreeks 09.40 uur met zijn rijgedrag de aandacht van surveillerende agenten, omdat hij met een snelheid van 120 km/u reed waar 80 km/u is toegestaan. Nadat men de identiteit van de bestuurder controleerde, bleek hij een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Verder onderzoek op het politiebureau wees uit dat de jongeman, ondanks deze rij-ontzegging al een keer eerder een auto had bestuurd. Hierop werd in overleg met de Officier van Justitie de auto in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en Justitie zal de zaak verder afhandelen.

|     |Zutphen - lastige klant                                   |
Agenten hebben maandagavond (12/03) een 40-jarige Zutphenaar aangehouden. Hij wilde in een horecazaak enkele dames te lijf gaan en werd door personeel hiervan weerhouden.

De melding kwam rond 20.40 uur dat de man problemen met twee dames maakte. Hij had ene glas nar hen gegooid en trachtte één van hen met een stoel te lijf te gaan. Personeel kon dit voorkomen, waarna de man de zaak uit werd gezet. Gewaarschuwde agenten troffen de man niet maar aan, maar aan de hand van de omschrijving werd zijn identiteit bekend en kon hij even later thuis worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij verantwoordelijk was voor een soortgelijk feit drie weken geleden in een andere horecazaak. De politie maakt proces-verbaal op.

Einde berichten


---


---


---

---- --