AFM


Paul Koster verlaat AFM eind 2007

13-3-2007

P.M. Koster RA (54), lid van het bestuur van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), gaat de AFM per 31 december 2007 verlaten. De heer Koster blijft tot eind 2007 volledig in functie bij de AFM. Hij heeft nog geen beslissing genomen over een vervolgstap in zijn carrière.

Arthur Docters van Leeuwen, voorzitter van het bestuur van de AFM: "Wij hebben voortreffelijk samengewerkt. Zonder Paul hadden we de AFM niet zo kunnen neerzetten. Ook zijn Europese bijdrage was onmisbaar."

In een korte toelichting op zijn besluit zegt Paul Koster: "In de afgelopen zes jaar is de AFM uitgegroeid tot een volwaardige toezichthouder met een sterke positie in Nederland en een gedegen reputatie daarbuiten. Een belangrijke, intensieve fase is daarmee afgerond, waaraan ik als bestuurder, samen met Arthur Docters van Leeuwen met veel enthousiasme heb kunnen bijdragen. Bij mijn aantreden sprak ik met hem en de voorzitter van de Raad van Toezicht af dat ik te zijner tijd zou willen terugkeren naar de markt. De Raad van Toezicht heeft mij laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Dit moment, gekoppeld aan de afronding van de opbouwfase van de AFM, is het logische moment om mijn vertrek aan te kondigen."

Paul Koster blijft tot eind 2007 volledig in functie als lid van het bestuur van AFM. Als voorzitter van CESR-Fin zal hij de rapportage aan de Europese Commissie later dit jaar over het eerste jaar van toepassing van de nieuwe financiële verslaggevingsregels IFRS afronden.

Paul Koster trad op 1 maart 2001 aan als bestuurder van de AFM.