Politie Gelderland-Midden

Politie lost reeks kelderboxinbraken op

Publicatiedatum: 13-3-2007 13:42:01

Arnhem De Arnhemse politie heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar 36 kelderboxinbraken in de wijk Over het Lange Water. Gedurende het onderzoek, waar ook de gebiedsagenten van de wijk Presikhaaf in hebben geparticipeerd, zijn in totaal 10 verdachten, veelal minderjarig, aangehouden en ingesloten.

Zeven jongens worden verdacht van inbraak en diefstal en drie verdachten zijn aangehouden voor heling. Verder is een mishandeling en een brandstichting bij een speeltoestel opgelost.

In de Arnhemse wijk Over het Lange Water werd eind vorig jaar 36 keer ingebroken in verschillende kelderboxen. Uit de kelderboxen werden fietsen, bromfietsen en een scootmobiel ontvreemd. Veel van deze voertuigen zijn verkocht of total loss terug gevonden. De politie heeft één fiets terug kunnen geven aan de rechtmatige eigenaar.

Bij een inbraak in een kerk in de wijk Presikhaaf werd door drie verdachten een laptop en geld weggenomen. Het onderzoek dat hierop volgde, bracht nog zeven verdachten in beeld en loste uiteindelijk een reeks aan inbraken en diefstallen op.

De zeven jongens die verdacht worden van inbraak en diefstal zijn in de leeftijd van 14 tot 17 jaar oud. Zij zouden in wisselende samenstellingen de misdrijven hebben gepleegd. Vijf van hen zijn door de Kinderrechter in bewaring gesteld geweest. Inmiddels zijn zij in afwachting van de rechtzaak weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
District Arnhem Veluwezoom
Marije Wisselink
026 352 4315

---