Ingezonden persbericht


Persbericht

ECI organiseert unieke online schrijfwedstrijd

ZOEKTOCHT NAAR NEDERLANDS THRILLERTALENT

Vianen, 13 maart 2007

Boekenclub ECI is ervan overtuigd dat Nederland nog veel meer schrijverstalent heeft dan tot op heden bekend is. Zo kent Nederland steeds meer schrijvers en schrijfsters die in toenemende mate de concurrentie aankunnen met de bekende Angelsaksische schrijvers. Wat te denken van Baantjer, Tomas Ross, Saskia Noort en Simone van der Vlugt. En last but not least Esther Verhoef, die onlangs De Zilveren Vingerafdruk 2006 heeft gewonnen en bestempeld wordt als hét nieuwe thrillertalent.

ECI, de grootste boekenclub van Nederland, heeft altijd het lezen bevorderd door via de clubgedachte boeken goedkoper aan te bieden. Geneviève Waldmann, Directeur Programma van ECI: "Naast het bevorderen van lezen willen we nu ook het schrijven aanmoedigen. Daarom organiseren wij ter ere van ons 40-jarig jubileum een wedstrijd om potentiële nieuwe schrijvers te vinden. Mensen met schrijversambities zijn er volgens mij voldoende. Zij weten alleen vaak niet hoe te beginnen, of krijgen, door het ontbreken van goede contacten, de kans niet om iets te kunnen publiceren. Zeg nu zelf, als Idols of The X-factor al zo veel onopgemerkt talent voor het voetlicht heeft gebracht, kan het niet anders zijn dat een online schrijfwedstrijd als 'Schrijf je eigen thriller' ook veel talent gaat opleveren," meent Waldmann.

De wedstrijd

Esther Verhoef heeft het eerste hoofdstuk geschreven dat op de internetsite schrijfjeeigenthriller.nl gelezen en gedownload kan worden. In dit eerste hoofdstuk is de spanning al goed voelbaar, de hoofdpersoon heeft een verschrikkelijk geheim, maar welk geheim dit is, kan door elke deelnemer nog vrij worden ingevuld.

Per keer kunnen de deelnemers twee nieuwe hoofdstukken insturen. Deze worden door een deskundige jury beoordeeld. Vervolgens worden de winnende hoofdstukken op schrijfjeeigenthriller.nl geplaatst, waarna iedereen weer kan meedoen om de volgende twee hoofdstukken te schrijven. Verder staan er op de site schrijftips van schrijver Elvin Post over hoe je een goede thriller schrijft. De winnende hoofdstukken zullen ook te beluisteren zijn op de website, of als podcast te downloaden zijn. Na afloop van de wedstrijd zal de thriller ook daadwerkelijk worden uitgegeven én worden opgenomen in het assortiment van ECI.

Brede jury

De jury bestaat uit Esther Verhoef, Geneviève Waldmann, schrijver Elvin Post, misdaadverslaggever John van den Heuvel en een vaste leesgroep van deskundigen. In deze samenstelling worden de hoofdstukken zowel literair als op commerciële en reële gronden beoordeeld. Waldmann: "Met deze brede en deskundige jury doen wij de inzendingen van de nieuwe talenten recht. Ik hoop dan ook dat we veel deelnemers mogen begroeten op onze website."