Ingezonden persbericht


persbericht

Budgetbikes snelst groeiende fietsverhuurder van barcelona

Budgetbikes verovert straten van barcelona met hollandse fietsen

Op 1 april 2006 opende BudgetBikes haar deuren in Barcelona en nog geen jaar later mag de Nederlandse onderneming zich de grootste fietsverhuurder van de stad noemen. Met een vloot van 200 kwalitatief hoogwaardige Hollandse fietsen verovert het bedrijf in rap tempo de straten van Barcelona. De vele toeristen die op een leuke, praktische en persoonlijke manier de verscheidenheid en schoonheid van de Catalaanse stad willen verkennen, doen dat nu op de oranje fietsen van BudgetBikes. De stadsfietsen worden door een klein Utrechts familiebedrijf exclusief voor BudgetBikes in het oranje geleverd.

Naast individueel en groepsverhuur biedt BudgetBikes tevens een selectie exclusieve stadstours aan in meerdere talen (Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Catalaans en Italiaans) en onder leiding van ervaren locale gidsen. De BudgetBikes-tours worden met zorg samengesteld om fietsminnende toeristen en zakelijke reizigers de kans te geven om de vele architectonische, gastronomische en culturele schatten van Barcelona te ontdekken. Zo organiseert het bedrijf onder andere de Gaudí en Modernisme Tour, de enige echte Flamenco Tour met afsluitend een live Flamenco-concert en de unieke Top-Tapa-Tour, een proeverij te fiets langs de authentieke tapasrestaurants van Barcelona. Het gehele aanbod van BudgetBikes is te vinden op www.budgetbikes.eu .

Het Nederlandse BudgetBikes speelt met haar onderneming in op het geïntensiveerde fietsbeleid van de gemeente Barcelona om de stad nog fietsvriendelijker te maken. Met de kreet "¡Tothom amb bici!", Catalaans voor "Iedereen te fiets!", probeert de stad via een grootschalige actie de geneugten en voordelen van het fietsen onder de aandacht te brengen van haar bezoekers, maar ook van haar inwoners. De al aanwezige 120 kilometer fietspad wordt momenteel fors uitgebreid, auto´s worden in de binnenstad steeds meer geweerd en overal verschijnen fietsrekken.

Barcelona is verworden tot de ideale fietsstad en BudgetBikes stelt toeristen en bedrijven in staat om die kant van de stad te leren kennen op zijn opvallende oranje tweewielers en middels de onvergetelijke tours van het bedrijf.

Bijgaand: logo BudgetBikes en foto´s, rechtenvrij voor publicatie bij redactionele artikelen. Noot aan de redactie: voor meer informatie neemt u contact op met Ron van Melick, tel: 00 34 933041885 . U kunt tevens kijken op www.budgetbikes.eu of mailen naar info@budgetbikes.eu.