Persberichten Lekstroom, 12.35 uur

Utrecht, 13-03-2007

Groep met geweld aangehouden

NIEUWEGEIN Bij een winkel aan de Veldwade is maandagmiddag een groep van zeven personen aangehouden in verband met een winkeldiefstal. De verdachten gedroegen zich daarbij zodanig agressief, dat de agenten zich genoodzaakt voelden gepast geweld te gebruiken om de aanhoudingen te verrichten.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie een melding dat de groep was aangehouden bij de winkel en dat de situatie uit de hand dreigde te lopen. De politie ging er met meerdere eenheden op af. Vier verdachten waren weggereden in een auto, maar kwamen even later weer terug. Vooral een 36-jarige vrouw uit Utrecht verzette zich hevig tegen haar aanhouding. Een man wilde haar ontzetten en duwde de agent die de vrouw vasthield. Daarop kwamen beiden ten val en liep de vrouw verwondingen op aan haar gezicht. Ook de andere verdachten bemoeiden zich ermee. Twee agenten werden bedreigd met de dood.

Uiteindelijk werden behalve de vrouw nog zes personen aangehouden: vijf mannen in de leeftijd van 16 tot en met 36 jaar en een meisje van 14 jaar. Op een 16-jarige Amersfoorter na kwamen alle verdachte uit Utrecht. Allen zijn in verzekering gesteld, met uitzondering van een 36-jarige Utrechter.

Mishandeling

NIEUWEGEIN Een 14-jarige meisje uit Nieuwegein heeft aangifte gedaan van poging doodslag dan wel mishandeling door een haar onbekende vrouw.

Het incident speelde zich maandag omstreeks 11.00 uur af op de Vreeswijksestraatweg bij een tunneltje. Het meisje stond daar met een vriendin te praten, toen de vrouw uit een tuin bij een flatgebouw kwam lopen. De vrouw was kennelijk erg boos, duwde het meisje tegen een muur en kneep haar keel dicht. Vervolgens trok ze de sjaal van het meisje strak aan.

Het meisje wist te ontkomen doordat haar vriendin de vrouw wegtrok. Daarop richtte de agressie van de vrouw zich op de vriendin. Die wist uiteindelijk te ontkomen. Na nog enkele klappen richting het 14-jarige slachtoffer, ging de vrouw ervandoor. Het meisje liep blauwe plekken, een pijnlijk oog en een zere schouder op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gestolen scooterframe

TULL EN T WAAL Door een wheelie te maken trok een scooterrijder maandag omstreeks 14.15 uur op de Strijpweg de aandacht van de politie. Bij het zien van de agenten ging de jongen ervandoor. Hij wist te ontkomen, maar een getuige wist te vertellen om wie het ging. De politie nam een kijkje bij diens woning en trof een loods vol scooters en scooteronderdelen aan. Bij een doorzoeking van de loods troffen de agenten een frame aan dat vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Dat werd in beslag genomen.