Ingezonden persbericht


Stichting Eckmunde, locatie Prins Hendrik en WZH, locatie Hoge Veld kiezen geïntegreerd communicatie- en alarmeringssysteem Secom van Avaya

Combinatie van efficiënte zorg met optimale budgetbesteding

TER PUBLICATIE: 13 maart 2007
Nieuwegein - Avaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatieapplicaties, -software en -diensten aan de zakelijke markt, heeft samen met haar Business Partner Forma BV zorgcommunicatiesystemen geleverd aan twee zorginstellingen. Zorgcentrum Prins Hendrik en WZH, locatie Hoge Veld zijn inmiddels uitgerust met complete, geïntegreerde communicatie- en alarmeringssystemen van Avaya. Met de Avaya-oplossingen is betrouwbare communicatie tussen bewoners en verzorgers gegarandeerd en besparen beide zorginstellingen op hun communicatie-investeringen doordat zij profiteren van één netwerk voor spraak en data. Advies over, en selectie en implementatie van deze Avaya-zorgoplossingen zijn verzorgd door Forma.

WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), locatie Hoge Veld in Den Haag beschikt met Avaya Secom over een homogeen IP-gebaseerd netwerk voor een veelheid van communicatie- en alarmeringsopties. Inmiddels gebruikt de organisatie IP-gebaseerde telefonie, alarmering en domotica, maar ook cameratoezicht, zwerfdetectie en toegangscontrolefunctionaliteit. Het beheer van deze omgeving vindt centraal plaats, terwijl lokaal toezicht via IP-koppelingen ook vanuit andere locaties mogelijk is. Een ander voordeel van een geïntegreerde communicatie-aanpak is, dat oproepen voor intra- en extramurale zorgactiviteiten centraal geregistreerd en verwerkt worden. Er is dus voortdurend een compleet beeld van alle oproepen en zorgverzoeken. Zeker met het oog op de ontwikkeling van beprijzing van activiteiten binnen de zorg biedt deze oproepinformatie waardevolle inzichten.

Peter van der Meer, Facilitair Manager van WZH: "Op het gebied van communicatie en signalering maken we al geruime tijd gebruik van Avaya-oplossingen en van de kennis en services van Forma. Deze professionals denken voortdurend mee over de integratie van toepassingen binnen onze bestaande centrale infrastructuur. De communicatie tussen bewoners en verzorgers is maximaal af te stemmen op de verschillende vormen van dienstverlening binnen en buiten de zorglocaties. Op die manier benutten we alle technische mogelijkheden om de efficiency te vergroten en leveren we optimale zorg."

Zorgcentrum Stichting Eckmunde, locatie Prins Hendrik in Egmond aan Zee zocht voor een nieuwe locatie een geïntegreerde oplossing voor telefonie en verpleegoproepen. Naast betrouwbaarheid was er vanzelfsprekend aandacht voor de investeringen en benodigde onderhouds- en beheerinspanningen. Forma adviseerde Avaya Secom, omdat dit systeem alle benodigde functionaliteit bood via een geïntegreerd netwerk en er dus slechts één omgeving beheerd wordt. Bovendien is een DECT-module geïntegreerd, zodat verzorgers ook draadloos waarschuwingen en oproepen van bewoners kunnen ontvangen.

Arjo van Daalen de Jel, Sales Manager van Forma: "Het aanbod van zorgcommunicatieoplossingen van Avaya voorziet in alle communicatiebehoeften van zorginstellingen. Door de modulaire opbouw kunnen klanten de oplossing samenstellen, die naadloos aansluit op alle behoeften: van IP-telefonie en DECT tot en met verpleegoproepsystemen, bewakingscamera's en brandalarmering. Bovendien kunnen we naar gelang de veranderende behoeften functionaliteit wijzigen of toevoegen. Dit alles op basis van een geïntegreerde omgeving zonder externe koppelingen. Naast centraal beheer en onderhoud kunnen wij als Avaya Business Partner ook een centraal aanspreekpunt bieden voor alle communicatiewensen."

-- einde persbericht --

Over Avaya
Avaya levert oplossingen voor Intelligent Communications waarmee klanten hun onderscheidend vermogen kunnen vergroten om zo de concurrentie voor te blijven. Meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder meer dan 90% van de Fortune® 500, vertrouwen op Avaya-oplossingen voor IP-telefonie, Unified Communications, Contact Centers en Communications-Enabled Business Processes. Avaya Global Services biedt organisaties van iedere omvang een uitgebreide dienstverlening en ondersteuning.