Gemeente Aalten


13-03-2007
Stichting Senioren/GehandicaptenRaad Aalten (SSGR Aalten) is op zoek naar nieuwe bestuursleden

Mede als gevolg van de herindeling van de gemeenten Aalten en Dinxperlo is in de afgelopen tijd -na overleg tussen de gemeente en belanghebbende organisaties- gewerkt aan het tot stand komen van een nieuw adviesorgaan voor senioren en mensen met een functiebeperking in de nieuwe gemeente Aalten. Door het ondertekenen van een convenant met de gemeente en de oprichtingsakte hebben de afspraken op 5 maart 2007 hun beslag gekregen.

Dit nieuwe orgaan is de Stichting Senioren/GehandicaptenRaad Aalten (SSGR Aalten). De stichting heeft onder andere tot doel het gemeentebestuur (Raad en College van Burgemeester en Wethouders) gevraagd en ongevraagd te adviseren.

De SSGR Aalten bepleit en behartigt de belangen van "alle inwoners van 50 jaar en ouder en inwoners -van welke leeftijd ook- met een functiebeperking in de gemeente Aalten".

Inmiddels is een voorlopig bestuur gevormd dat bestaat uit 6 personen.

Het definitieve bestuur van de SSGR Aalten zal bestaan uit maximaal 13 personen, onder wie een onafhankelijk voorzitter en wordt als volgt samengesteld:


*3 personen op voordracht van gehandicaptenorganisaties en/of patiëntenverenigingen;


*6 personen uit de ouderenorganisaties, te weten ANBO, PCOB en Unie KBO;


*4 personen op persoonlijke titel, afkomstig uit bovenstaande doelgroepen, die geen lid zijn van een of meer van de genoemde organisaties.

De SSGR Aalten zoekt nu bestuursleden en een onafhankelijk voorzitter.

Als u wilt meedenken met deze raad vragen wij u contact op te nemen
-vóór 28 maart 2007- met één van de voorlopige bestuursleden de heer Aad Zonneveld, tel. 0543-472677

of uw schriftelijke reactie te sturen aan het secretariaat: Hogestraat 92, 7122 BZ AALTEN.