Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 11 2007

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Oude Bovensteweg 35 plaatsen 2 dakkapellen

VERLEENDE REGULIERE BOUWVERGUNNING

Bouwadres
Omschrijving Verzonden

Middelaar:

Dorpsstraat 38 verbouw winkel tot woning en 8 maart 2007

wijziging van indeling en verbouw

bestaande woning

VERLEENDE LICHTE BOUWVERGUNNING

Bouwadres
Omschrijving
Verzonden

Mook:

Karolingenstraat 12 tuinberging, terrasoverkapping en 9 maart 2007

erfafscheiding

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor:


- het oprichten van een vrijstaande garage bij de woning op het perceel Rijksweg 51 Mook (kadastraal bekend gemeente Mook en Middelaar, sectie A, nummer 6629)

Inzageperiode: het ontwerpbesluit en de stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp liggen vanaf woensdag 14 maart 2007 tot en met dinsdag 24 april 2007 tijdens de openingsuren ter inzage in het gemeentehuis aan de Raadhuisplein 6 te Mook.

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzageperiode kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken. Degene die onverschoonbaar niet tijdig een zienswijze indient, kan in een later stadium geen bezwaar en/of beroep instellen tegen het definitieve besluit.

Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. (024) 696 91 47.

.

In de gemeente Mook en Middelaar zijn voor 2007 de volgende koopzondagen aangewezen:

Mook, Middelaar, Molenhoek, Plasmolen

13 mei : moederdag

17 juni : vaderdag

26 augustus : Kermis-Mook, uitsluitend voor de kern Mook

2 september : Molenhoekdag, uitsluitend voor de kern Molenhoek

16 december : één na laatste zondag vóór kerstmis

23 december : laatste zondag vóór kerstmis

Kwekerij Van Lent, Rijksweg 2 te Molenhoek

9, 15, 22 en 29 april

6, 13, 20 en 27 mei


3 en 10 juni

..

Ontheffing APV - geluidhinder

Voor het uitvoeren van werkzaamheden aan en bij het spoor.

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij ontheffing hebben verleend aan Strukton Railinfra Zuid op grond van artikel 4.1.5 lid 2 van de Algemeen Plaatselijke Verordening voor het produceren van een geluid tijdens het uitvoeren van werkzaamheden bij het spoor.

De ontheffing geldt voor de periode 28 april 2006 t/m 6 mei 2007.

De werkzaamheden bestaan uit het laden en lossen van dwarsliggers en ballast op het terrein aan de Bovensteweg te Molenhoek. Met name vanaf 2 mei, wanneer het ballast (steenachtig materiaal) in wagons zal worden geladen, zal men geluidhinder kunnen ondervinden. In de ontheffing is bepaald dat de bewoners van nabijgelegen woningen per brief door Strukton zullen worden geïnformeerd.

Het besluit tot verlening van ontheffing ligt tot 24 april 2007 tijdens openingsuren ter inzage bij de publieksbalie. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaar indienen bij het college.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau RIBM, tel. 024-6969146.

..

GEWIJZIGDE OPENSTELLING PUBLIEKSBALIE

De avondopenstelling van de Publieksbalie op donderdagavond 15 maart komt te vervallen. In plaats hiervan is de Publieksbalie op woensdagavond 14 maart van 17.00 tot 18.30 uur extra geopend.

GEWIJZIGD SPREEKUUR POLITIE

Het spreekuur van de politie op donderdagavond op 15 maart van 17.00 tot 18.30 uur komt te vervallen.

Zendmasten in Mook en Middelaar: Hoe zit dat nou ?

Vaststelling Antennebeleid 2007 een kwestie van transparant communiceren

De gemeente Mook en Middelaar wil op verantwoorde wijze omgaan met de zendmastproblematiek. Het sleutelwoord hierbij is ten eerste een heldere communicatie naar de burgers toe. Daarom wordt op 3 april a.s. in het gemeenschapshuis De Wieken (Esdoornlaan 5 te 6584 BD Molenhoek) een informatieavond georganiseerd. Het antennebureau (onderdeel van het ministerie van Economische Zaken) en de GGD verzorgen op deze avond een presentatie over o.a. wet- en regelgeving en de techniek achter het mobiel bellen. Uiteraard zal hierbij uitgebreid aandacht worden besteed aan de huidige discussie over gezondheidsrisicos. De informatieavond zal starten om 19.30 uur (zaal open vanaf ca. 19.00 uur).

Het mobiel bellen is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Jong en oud, bedrijven en particulieren: iedereen maakt volop gebruik van de draadloze technieken. Om tegemoet te komen aan de vraag naar onbeperkte mogelijkheden is de draadloze techniek blijvend in ontwikkeling. Inmiddels worden de oude GSM systemen (Global System for Mobile Communication) vervangen door de UMTS installaties (Univeral Mobile Telecommunications System). UMTS techniek maakt het mogelijk meer en vooral sneller informatie mobiel te versturen. Deze techniek heeft echter de nodige onrust veroorzaakt onder de bevolking. Men vreest namelijk voor gezondheidsrisicos als gevolg van een andere stralingsterkte (elektromagnetische velden).

Omdat de meeste mensen wél overal en altijd bereikbaar willen zijn, is een landelijk dekkend netwerk hiervoor noodzakelijk. De Rijksoverheid heeft de operators (netwerkaanbieders) zelfs verplicht om een landelijke dekking te realiseren. Hierbij lopen de operators steeds tegen de verschillende lokale beleidslijnen van de Nederlandse gemeenten aan. Plaatsing van antenne-installaties leidt namelijk vaak tot grote protesten van omwonenden. Sommige gemeenten, waaronder de gemeente Mook en Middelaar, hebben daarbij zelfs uitgesproken dat plaatsing van vergunningplichtige UMTS antennes niet wordt toegestaan.

Naar aanleiding van recent wetenschappelijk onderzoek en recente jurisprudentie van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, moet de eerdere beleidslijn van onze gemeente gewijzigd te worden. De regering stelt zich namelijk op het standpunt dat er, voor wat betreft de gezondheidsrisicos, geen beoordelingsruimte toekomt aan de gemeentelijke overheden bij de afweging om het bestemmingsplan al dan niet te herzien dan wel vrijstelling daarop te verlenen. Het is ook niet mogelijk voor de gemeente om plaatsing van UMTS techniek in zijn algemeenheid te verbieden vanwege de mogelijkheden van operators om vergunningsvrij antenne-installaties van maximaal 5 meter te plaatsen op andere, al bestaande, bouwwerken. Er zijn hiervoor nog wel wat sturingsmogelijkheden, maar het geheel verbieden is niet mogelijk. De gemeente Mook en Middelaar heeft in de nieuwe beleidsnotitie Antennebeleid 2007, een kwestie van transparant communiceren geprobeerd om binnen de wettelijke mogelijkheden zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de belangen van de inwoners. Hierbij streeft de gemeente ernaar om antenne-installaties zoveel mogelijk te positioneren aan de rand van woonkernen. Dit voorkomt een wildgroei aan vergunningsvrije antenne-installaties in onze dorpen.

Om enig inzicht te krijgen in het aantal bezoekers voor onze informatieavond, verzoeken wij u vriendelijk om even per email (gemeente@mookenmiddelaar.nl) door te geven met hoeveel personen u komt.

Gratis ophalen snoeiafval

Vrijdag 13 april haalt de gemeente Mook en Middelaar bij haar inwoners snoeiafval uit de tuin gratis op. Er zijn natuurlijk wel wat regels m.b.t. deze inzameling:


- Het snoeiafval moet voor 07.30 s morgens aan de straat liggen


- Takken gebonden in bundels van maximaal 1,50 meter lengte


- Maximale gewicht per bundel 10 kg


- Géén losse takken of ander los afval aanbieden


- Géén gft containers aanbieden


- Géén zakken met afval aanbieden

Als er vragen zijn over de inzameling belt u dan de afval-infolijn (024) 69 69 138

Landelijke opschoondag

Op 24 maart organiseert de Gemeente Mook en Middelaar in samenwerking met Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag 2007. Deze dag staat in diverse gemeenten in Nederland in het teken van opschoonacties en zo ook in onze gemeente. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers om samen de Landelijke Opschoondag tot een succes te maken.

De opschoondag begint in onze gemeente om 09.30 uur en eindigt om 12.00 uur. Onze raads- en college doen ook aan deze actie mee. Zij sturen de verschillende wijken aan : wethouder Wienhoven neemt de Lindeboom voor zijn rekening, wethouder Martens is actief in de Toverdans en wethouder Peters werkt die dag in Middelaar. De raadsleden worden ingezet in de overige wijken. De burgemeester zal op verschillende plaatsen de koffie serveren.

We hopen dat in onze gemeente die dag heel veel vrijwilligers op pad zullen gaan, gewapend met bezem en afvalzak, om zwerfafval op te ruimen. Wij roepen iedereen dan ook op om mee te doen en zich aan te melden. Aanmelden kan bij Carola van de Runstraat, bereikbaar op maandag en dinsdag tot 15.00 uur en donderdag en vrijdag tot 12.00 uur via tel. nr (024) 69 69 136

Doe mee en noteer 24 maart 2007 alvast in uw agenda!

.

Raads,- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Raadsvergadering donderdag 22 maart 2007 om 19.30 uur.

Concept agenda


- Benoeming griffier


- Toetreding tot de GR Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV) onder gelijktijdige opheffing van de GR Recreatieschap Nijmegen en Omstreken


- Rationeel wegbeheer wegenbeheerplan 2007-2011


- Startnotitie handhaving


- Nota Weerstandsvermogen 2007 gemeente Mook en Middelaar


- Nota activabeleid gemeente Mook en Middelaar


- Initiatiefvoorstel PvdA Sociale kaart van armoede en uitsluiting in Mook en Middelaar

..