Persberichten Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 13-03-2007

Te snel

LEERSUM/ OVERBERG De politie heeft maandagmiddag tussen 15.30 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Haarweg. Het verkeer uit de richting Maarsbergen werd gemeten met de radarapparatuur. 7 van de 90 passerende automobilisten reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur.

In de ochtenduren werd er gecontroleerd op de Slaperdijk en de Haarweg in Overberg. Zes automobilisten reden sneller dan de toegestane snelheid van 60 kilometer per uur en kregen een bekeuring. De top lag op 83 kilometer per uur.

Jongeren aangehouden voor vandalisme

VEENENDAAL De politie heeft maandagmiddag om 16.05 uur drie jongeren aangehouden voor het plegen van vandalisme op de Slagvink.

De politie kreeg de melding dat enkele jongeren nabij de spoorweg stenen gooiden in de richting van passerende treinen. Ter plekke bleek dat de jongens stenen hadden gegooid naar passerende fietsers bij het viaduct naast de spoorweg. De jongeren, 13 en 14 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij kregen een proces-verbaal en de ouders werden in kennis gesteld.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft maandag 12 maart tussen 13.00 en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Wageningselaan.

33 Bestuurders werden bekeurd voor verschillende strafbare feiten zoals overschrijding maximumsnelheid, niet dragen van de autogordel, niet tonen van rij- en/of kentekenbewijs, niet verzekerde bromfiets, niet dragen van de helm, onjuiste kentekenplaten en het niet gebruiken van de hulpkoppeling bij een aanhangwagen.

Winkeldief

RHENEN De politie heeft maandag 12 maart om 12.15 uur een 41-jarige inwoner uit Polen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De man werd in een winkel in de Molenstraat betrapt toen hij een busje deodorant meenam. Toen hij werd aangesproken door een medewerkster van de winkel en de deodorant teruggaf ontdekte de medewerkster dat hij ook een elektrische tandenborstel in zijn binnenzak had. De man ging ervandoor en gooide de tandenborstel weg. Toevallig in de omgeving aanwezige agenten zagen de verdachte wegrennen en hielden de man aan.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.