Persberichten Eemland zuid, 11.25 uur

Utrecht, 13-03-2007

Verdachte poging ontucht minderjarige aangehouden

AMERSFOORT Op vrijdag 2 maart 2007 heeft de politie een 24-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van een poging tot ontucht. De verdachte zou die vrijdagmiddag een 9-jarige jongen uit Amersfoort met een smoes hebben opgepikt bij het Schothorsterpark. De man zou de jongen hebben meegenomen naar zijn woning. Vervolgens zou hij korte tijd later de jongen in de buurt van het park weer hebben afgezet. Daarop sprak de jongen een passante aan die de politie belde. De politie heeft vervolgens met diverse voertuigen direct de omgeving afgezocht naar de verdachte.

Op grond van het signalement, een negroïde man op een bromfiets, werd de verdachte korte tijd later in de buurt van het park aangetroffen. Hij is aangehouden en in bewaring gesteld. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang. Een ieder die informatie heeft die van belang is voor dit onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via tel. 0900-8844.

Voor vragen over de voortgang van de strafrechtelijke afdoening kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting van het openbaar ministerie, tel. 030-2235656.

Jongeren aangehouden voor vernieling

AMERSFOORT De politie heeft maandagmiddag om 15.45 uur zes jongeren aangehouden die op het Stationsplein een fiets hadden vernield.

Een getuige had gezien dat de verdachten, variërend in leeftijd tussen 14 en 16 jaar en afkomstig uit Maartensdijk en Ouder Amstel, een fiets vernielden die in de stalling voor het station stond. Op aanwijzing van de getuige werden de jongeren in de omgeving aangetroffen en aangehouden.

Zij werden overgebracht naar het politiebureau en kregen een proces-verbaal

Te snel

LEUSDEN/HOOGLAND Het verkeershandhavingsteam van de politie Utrecht heeft maandag 12 maart, tussen 15.45 en 17.45 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Arnhemseweg.

Van de 1448 gemeten voertuigen bleken 21 bestuurders sneller te hebben gereden dan de toegestane maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De top lag op 124 kilometer per uur. De overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

Dezelfde dag, tussen 19.45 en 22.00 uur, werd de snelheid gecontroleerd op de Bunschoterstraat in Hoogland. Van de 656 gemeten voertuigen reden 88 bestuurders sneller dan de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De top lag op 146 kilometer per uur. Ook deze overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.