Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 13-03-2007

Vrachtautochauffeur veroorzaakt kettingbotsing
HOOGEVEEN Maandagmiddag botste een 37-jaige vrachtautochauffeur uit Aduard tegen de achterzijde van een voorligger waardoor een kettingbotsing ontstond. Er stond een aantal autos te wachten voor een verkeerslicht aan de Middenveldweg ter hoogte van de Edisonstraat. De vrachtauto met aanhangwagen stond achter in de rij. Nadat het verkeerslicht op groen sprong kwam de rij autos in beweging maar stopte omdat er nog verkeer de kruising blokkeerde. De vrachtautochauffeur zag te laat dat de voor hem rijdende autos stopten en botste tegen de voor hem staande auto. Die schoot vervolgens door en botste tegen de volgende auto die op zijn beurt weer tegen de volgende auto botste. Er raakten drie personenautos en de vrachtauto bij de botsing betrokken. De bestuurders van de twee middelste autos raakten bekneld en werden door medewerkers van ambulance en brandweer uit hun benarde positie bevrijd, Zij werden met onbekend letsel naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht. Nadere gegevens van de slachtoffers zijn momenteel bij de persvoorlichter niet bekend. (07-120724)

Politie controleert op alcoholgebruik in verkeer DIEVERBRUG Maandagavond controleerden agenten een 26-jarige bestuurder uit Meppel toen die over de Rijksweg reed. Een alcoholblaastest wees een alcoholpromillage uit van bijna 1,1. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 7 uur. (07-120749)

VEENINGEN In de nacht van maandag op dinsdag controleerden agenten een 46-jarige bestuurder uit Zuidwolde toen die over de A28 reed. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 0,7. Naast een proces-verbaal kreeg de man een rijverbod van 2 uur. (07-120782)

Bestuurder zonder geldig rijbewijs gecontroleerd EMMEN Maandagavond controleerden surveillerende agenten een 43-jarige bestuurder uit Emmen toen hij over de Houtweg reed. De bestuurder is niet in het bezit van een geldig rijbewijs en zijn auto is niet APK-gekeurd. Voor beide overtredingen heeft de man een proces-verbaal gekregen met de waarschuwing dat bij een volgende soortgelijke overtreding de auto in beslag genomen zal worden. (07-120760)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.