Politie Hollands Midden

Datum: 13 maart 2007

Oegstgeest Aanhouding verdachten poging tot inbraak De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 13 maart vier mannen aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een reisbureau en een restaurant aan de Lange Voort. Rond 00.50 uur belde een getuige die zag dat men bezig was bij de deur van het restaurant. De politie werd onderweg naar de melding op de Floralaan aangesproken door naar later bleek de 23 jarige verdachte uit Amsterdam. Hij hield de agenten een smoes op. Nadat de agenten weer doorreden belde hij vermoedelijk snel zijn drie maten, een 17 jarige jongen uit Amsterdam, en twee mannen uit Diemen van 22 en 24 jaar, die met achterlating van inbraakwerktuig zich snel uit de voeten maakten. De politie kwam de auto met het viertal even later alsnog tegen en hield de mannen aan. Alle verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiden Verdachte van vernieling aangehouden De politie heeft maandagavond 12 maart rond 20.45 uur op de Borneostraat een 43 jarige man uit Leiden aangehouden. De politie nam de verdachte over van buurtbewoners die hem hadden overmeesterd en onder controle hielden. De reactie van de buurtbewoners volgde nadat zij zagen dat de man over geparkeerde auto's liep en ook een fiets tegen de auto's gooide. Zes auto's liepen schade op. Waarom de verdachte dit deed is nog onduidelijk. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiden Beroving met geweld op gedoogplek De politie is een onderzoek gestart naar een beroving van een 47 jarige Leidse die op de gedoogplek was om drugs te gebruiken. Op maandag 12 maart, rond 02.30 uur, kwam een man naast de vrouw zitten en vroeg haar om drugs. Toen hij dat niet kreeg sloeg hij met een fles meerdere malen op het hoofd van de vrouw, schopte meerdere malen tegen haar lichaam aan en stal een wikkel drugs. Agenten reden langs en zagen op de gedoogplek een vrouw ineen gedoken liggen. De vrouw had open wonden waarna zij per ambulance naar het LUMC is gebracht. Agenten hebben in de omgeving uitgekeken naar een man die voldeed aan het opgegeven signalement maar dit leverde geen resultaat op. De Leidse heeft inmiddels aangifte gedaan van beroving. De politie zet het onderzoek voort.

Leimuiden Aanrijding Op de Vriezenweg ontstond maandag 12 maart rond 17.20 uur een frontale aanrijding tussen een door een 22 jarige man uit Ter Aar bestuurde bestelauto en een personenauto die bestuurd werd door een 27 jarige man uit Rijpwetering. De man uit Rijpwetering werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis waar een gekneusde knie en een gebroken rib werd vastgesteld. Het ongeval gebeurde omdat de man uit Ter Aar te veel op de as van de weg reed.

Gouda Aanhoudingen na fietsen op Kleiweg De politie heeft een 14 jarige jongen uit Gouderak aangehouden die verdacht wordt van het aanrijden van een 2 jarige jongetje uit Gouda op de Kleiweg. De aanrijding vond plaats op dinsdag 27 februari, rond 15.50 uur. Het jongetje liep met zijn vader over de Kleiweg, een voetgangersgebied. De fietser reed frontaal in op het jongetje en verliet de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Het jongetje kwam ten val en liep schaafwonden aan zijn gezicht op. De politie stelde een onderzoek in en heeft op 10 maart de verdachte aangehouden. De verdachte werd op de Kleiweg herkend door standstoezicht middels de buitencamera's. Hij werd door agenten aangesproken en gevraagd naar zijn identiteitskaart. Omdat hij geen ID bij zich had is hij meegenomen naar het politiebureau. De politie zet het onderzoek naar de verdacht voort.

Op woensdag 7 maart hield de politie na een achtervolging en met behulp van een voetganger een 19 jarige Gouwenaar aan die met een vriend over de Kleiweg fietste. Een motoragent zag de twee mannen fietsen en wilde hen staande houden en aanspreken over hun gedrag. Beiden gingen er echter vandoor zodat er een achtervolging ontstond. De twee fietsers splitsten zich op en de motoragent ging achter een van de mannen aan. De fietser ging de Kazernestraat in waar hij uitgleed. Vervolgens rende hij naar de Agnietsenstraat. Een voetganger die het tafereel had zien gebeuren bood hulp en zette lopend de achtervolging in. Uiteindelijk weet de motoragent met behulp van de voetganger de verdachte te pakken te krijgen. Hij werd aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering. Meerdere passanten hebben hulp geboden om de achtervolging tot een goed resultaat te brengen.

De Kleiweg is een voetgangersgebied. De politie zet de controles op (brom)fietsers die de regels overtreden voort.

Gouda Aanhouding na belediging en onderzoek naar brandjes De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 13 maart op de Singelstraat een 19 jarige jongen uit Gouda aangehouden. Agenten zagen rond 03.00 uur dat hij en nog twee andere jongens zich daar ophielden. Bij Algemene Plaatselijke Verordening is het in dat gebied verboden om zich met meer dan twee personen op te houden. De agenten besloten tot handhaving van het verbod en de drie te verbaliseren. Daarbij liet de 19 jarige zich niet onbetuigd en beledigde de agenten. Terzake belediging is hij dan ook aangehouden en voor het verdere onderzoek ingesloten.

Brandjes De politie was al in de wijk actief omdat er een aantal brandjes voordeden die waren aangestoken. Rond 01.10 uur stonden er twee prullenbakken op de Veerstraat in de brand. Omdat de vlammen hoog waren en een schuur van een woning gevaar liep werd de brandweer geroepen. Op de Garenspinnerij stond rond 01.55 uur een prullenbak in de brand. Ook aan de Reigerstraat wisten agenten even later een prullenbakbrand zelf te blussen. Aan de Herenstraat moest de brandweer rond 02.30 uur komen om een schuurbrand te blussen. De politie onderzoek de branden en de eventuele betrokkenheid van de jongens waartegen op de Singelstraat werd opgetreden.

Stolwijk Invordering rijbewijs De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 maart het rijbewijs ingevorderd van een 39 jarige automobilist uit Gouda. Agenten controleerden de man in zijn auto rond 02.20 uur op de Koolwijkseweg en stelden drankgebruik bij hem vast. Na zijn aanhouding volgde de ademanalyse die als uitslag 760 ug/l. (limiet 220 ug/l.) vast stelde. De politie maakt proces-verbaal op.

---------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --