Politie Haaglanden

Persberichten 13 maart

Haaglanden, 13-03-2007

Dronken op de fiets
Den Haag - Surveillerende agenten zagen dinsdagmorgen omstreeks 01.45 uur een fietser slingeren over de Madesteinweg. Bij controle blies bleek de man onder invloed te zijn van alcohol en werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man maar liefst 935 ugl. De man is met een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal voor rijden onder invloed heengezonden.

Getuigen aanrijding gezocht
Den Haag - Politie Haaglanden zoekt getuigen van een aanrijding op woensdag 7 maart omstreeks 13.30 uur op de rotonde op de kruising Leyweg - Noordweg te Den Haag. Op genoemde datum en tijdstip werd een 14-jarig meisje uit Wateringen aangereden door een groene Renault Clio. Het slachtoffer stopte omdat de auto nogal hard aan kwam rijden, maar vervolgens gaf de bestuurder van de auto een teken dat het meisje over kon steken. Op het moment dat zij dat deed, rolde de auto toch verder de rotonde op en reed het meisje aan. De bestuurder stapte uit en bekeek de schade aan zijn voertuig, maar stapte vervolgens in, reed weg en liet het meisje op straat achter. Het slachtoffer hield aan de aanrijding een lichte hersenschudding over. Het signalement van de man luidt: Een dikke man met een Noord-Afrikaans uiterlijk. De man is ongeveer 50 jaar oud en droeg een glad wit petje. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met Politie Haaglanden op telefoonnummer 0900-8844.

Tram botst op auto
Den Haag Een 54-jarige trambestuurder van een tram botste maandag 12 maart omstreeks 13.20 uur met zijn tram op een stilstaande auto, die op de Loudonstraat stond voorgesorteerd op de trambaan om linksaf te slaan. De trambestuurder dacht dat de auto zou gaan rijden, hetgeen niet het geval was, met als gevolg dat de tram tegen de auto botste. De 63-jarige bestuurster van de auto, kwam met de schrik vrij. De auto is weggesleept.

Tegen de lantaarnpaal
Den Haag - Een 26-jarige Hagenaar raakte maandagavond omstreeks 23.15 uur gewond toen hij met zijn personenauto tegen een lantaarnpaal op de Loevesteinlaan reed. Politieagenten zagen dat de personenauto met de voorkant gedeeltelijk om de lantaarnpaal gevouwen zat. Vanwege de klachten van de man en de rook die uit de auto kwam, kwamen de GGD en de brandweer ter plaatse. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij een black-out had op het moment van de aanrijding. De auto was niet verzekerd en APK- gekeurd. In verband met de schade is het kentekenbewijs ingevorderd en tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt.

Getuigen gezocht van dodelijke aanrijding
Den Haag - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een dodelijke aanrijding op de Moerweg op maandagavond omstreeks 19.45 uur. Een 41-jarige Hagenaar werd, toen hij het zebrapad op de kruising van de Melis Stokelaan en de Moerweg overstak, aangereden door twee personenauto's en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De inzittenden van beide voertuigen zijn op het politiebureau opgevangen door Bureau Slachtofferhulp. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding. Getuigen worden met klem verzocht zich te melden bij Politie Haaglanden op nummer 0900-8844.

Controles op snelheid
Den Haag Op diverse locaties in de stad zijn maandag 12 maart de bestuurders van voertuigen gecontroleerd of zij niet de maximum toegestane snelheid overtraden. In totaal zijn 1.509 bestuurders gecontroleerd, waarbij 150 processen-verbaal zijn uitgeschreven omdat deze bestuurders harder reden dan 50 km/u.

Man valt verdieping lager
Den Haag Een 57-jarige man viel maandag 12 maart omstreeks 08.40 uur tijdens de uitvoer van zijn werk aan een woning op de Sportlaan van een gammele trap via het trapgat naar een lager gelegen verdieping. De man kwam terecht op een pallet over een gat in de vloer dat gevuld was met water. De GGD kwam ter plaatse en heeft de man, met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie zal hierover geïnformeerd worden.

Niet op tijd gestopt
Wassenaar - Drie auto's botsten op 12 maart om 08.30 uur op elkaar bij knoopunt Den Deijl en twee mensen raakten daarbij gewond. Een 43-jarige Haagse botste op het voorsorteervak richting de Lange Kerkdam op haar voorligger, die daardoor weer tegen zijn voorligger botste. De ambulance vervoerde de bestuurders van de twee geraakte auto's, een 74-jarige Haagse en een 64-jarige Rotterdammer, met nekklachten naar het ziekenhuis. De 43-jarige Haagse krijgt een proces-verbaal.

Zonder rijbewijs achter het stuur
Wassenaar - Agenten vroegen op 12 maart om 12.00 uur de 42-jarige automobilist om zijn rijbewijs. Ze hadden hem op de Rijksstraatweg staande gehouden wegens een verkeersovertreding, maar de man kon geen rijbewijs of identificatie tonen. De agenten vroegen informatie op bij de RDW en het rijbewijs van de man bleek ingevorderd. De man is aangehouden en kan een bekeuring tegemoet zien.

Te jong voor een brommer
Wassenaar - Een jongen uit Wassenaar reed 12 maart om 19.30 uur zonder licht op een bromfiets op de Rijksstraatweg richting Kerkehout. Toen agenten hem daarvoor staande hielden, bleek er nog meer niet in orde. De jongen bleek 15 jaar oud, dus mocht nog helemaal niet op een bromfiets rijden. Ook had de bromfiets geen verzekeringsplaatje en na navraag bleek de brommer gestolen. De jongen werd aangehouden en vertelde op het politiebureau dat hij de brommer voor 50,- had gekocht. De politie maakt een proces-verbaal op tegen de jongen.

Politie zoekt getuigen van een straatroof
Rijswijk - Een nog onbekende man beroofde maandag 12 maart rond 12.15 uur een 83-jarige vrouw uit Den Haag. De vrouw liep op de Laan Hofrust in de richting van de Haagweg. Zij liep aan de zijde van het water, toen zij een donkere man, rond 17 jaar, zwarte broek, blauw petje en een grijs vest met een mager postuur in het water zag kijken. Het slachtoffer vond dit vreemd en wilde tussen de geparkeerde autos oversteken naar de overkant. Ineens voelde zij dat iemand hard aan haar tas trok, waarop zij viel. De verdachte, de man die eerder in het water keek, rende weg met haar tas in de richting van de Steenlaan. Een aantal mensen zagen deze straatroof gebeuren, maar zijn niet gebleven tot de politie kwam. De politie wil deze getuigen graag spreken, maar vraagt mensen met andere informatie ook contact op te nemen met de recherche van Bureau Rijswijk via: 0900 - 8844.

Dronken man bedreigt voorbijgangers
Rijswijk - Moeder en dochter, 70 en 42 jaar oud uit Rijswijk en Wateringen, schrokken zich een hoedje toen zij maandag 12 maart over de Hendersonstraat liepen. Een 27-jarige Hagenaar liep daar dronken over straat en bedreigde de twee. Hij wilde ze grijpen en rende achter hen aan. Hierop vluchtten de twee een tuin in van een huis. Politieagenten troffen de verdachte aan in een bushokje aan de van Mooklaan. De verdachte verkeerde onder zware invloed en gedroeg zich erg vervelend. De agenten hielden hem aan voor openbare dronkenschap en bedreiging.

Zak met sieraden onder autostoel
Rijswijk - Tijdens een verkeerscontrole van de politie op 12 maart rond 16.00 uur, controleerde zij een 44-jarige automobilist uit Den Haag. Tijdens het bekijken van het chassisnummer van het voertuig, troffen de agenten een doorzichtige zak met sieraden aan onder de stoel van de 31-jarige Haagse passagier. Beide mannen ontkenden iets van het goud af te weten. De politie hield de verdachten aan voor heling en onderzoekt de zaak.

Doorrijden na aanrijding
Honselersdijk - Een 16-jarige jongen reed maandag 12 maart rond 16.45 uur over de Broekpolderlaan toen hij ter hoogte van de Prooyelaan plotseling werd aangereden door een personenauto met een Pools kenteken. Deze auto kwam van links en gaf het slachtoffer geen voorrang. De 16-jarige vloog over de motorkap en viel samen met zijn 15-jarige bijrijdster uit Naaldwijk in de grasstrook. Het betrof een witte Opel Corsa met een Pools kenteken. Het voertuig moet schade hebben aan de passagierszijde en de voorkant. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachte? Belt u dan met politiebureau Westland via: 0900 - 8844.

Aanval met kaassoufflé
s-Gravenzande - In een snackbar aan de Koningin Julianaweg vond maandag 12 maart rond 17.30 uur wat duw en trekwerk plaats tussen een klant en de 36-jarige eigenaresse. De klant begon flyers van de ruiten te trekken, omdat het zijn uitzicht belemmerde. Op het moment dat de eigenaresse hem aansprak, kreeg zij een duw. Doordat een andere klant haar opving, bleef ze op de been. Daarna gooide de vervelende klant nog een kaassoufflé naar het hoofd van het slachtoffer en rende weg naar buiten. Hij verliet de zaak zonder te betalen.

Snelheidscontrole met de radar
s-Gravenzande - De politie hield maandag 12 maart tussen 07.00 uur en 13.00 uur een snelheidscontrole op de Zeestraat. Zij controleerde in totaal 1353 voertuigen. Hiervan reden 405 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Zweetdruppels redden hem niet
Pijnacker - De politie zag maandag 12 maart rond 09.00 uur een 46-jarige Haagse automobilist zonder gordel over de Klapwijkseweg rijden. Tijdens de controle kon hij geen rijbewijs tonen en begon te zweten. Waarom bleek al snel, want de verdachte had nog voor ruim 1400 euro aan boetes open staan en moest nog een straf van 42 dagen uitzitten in de cel. Verder staat de verdachte bekend om het rijden onder invloed en het rijden met een rij-ontzegging. De agenten sloten hem in en namen zijn voertuig in beslag.

Auto tegen fietser
Delft - Een 25-jarige man uit Delft fietste 12 maart om 19.30 uur vanuit de Jacoba van Beierenlaan en wilde linksaf slaan in de richting van de Westlandseweg. Een 78-jarige automobiliste uit Delft zag de fietser op de kruising echter over het hoofd en raakte de man. De man probeerde de het slachtoffer nog te ontwijken, maar kon de botsing niet meer voorkomen. Hij had een hoofdwond en moest voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis. De politie maakte proces-verbaal van de aanrijding op.

Verkeerscontroles
Delft Verkeerscontroles op de Diepenbrockstraat en de Phoenixstraat op maandag 12 maart tussen 10.30 en 16.15 uur leverden 55 bekeuringen op. De bekeuringen zijn uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel, geen rijbewijs of kentekenbewijs kunnen tonen, het verlopen zijn van de APK, mobiel bellen tijdens het rijden en het zich niet houden aan de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan.

Man ernstig gewond na aanrijding
Delft Een 66-jarige man uit Kwintsheul is maandag 12 maart omstreeks 15.45 uur ernstig gewond geraakt toen hij plotseling de Rotterdamseweg overstak. Een 49-jarige automobilist uit Delft kon de man niet meer ontwijken. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Baby heeft haast, politie helpt
Zoetermeer Politieagenten zagen maandag 12 maart omstreeks 10.30 uur een auto met hoge snelheid, groot licht en alarmverlichting aan op de Europaweg rijden. De agenten zagen dat naast de automobilist een vrouw zat die de indruk wekte onwel te zijn. De bestuurder, een 40 jarige Zoetermeerder, zag de agenten en wees naar zijn vrouw. De agenten begrepen dat de bestuurder en zijn vrouw op weg waren naar het ziekenhuis en besloten het stel te begeleiden. Met zwaailicht en sirene loodsten zij, de naar later bleek, hoogzwangere vrouw naar het Lange Land Ziekenhuis. Net op tijd, een minuut later beviel de vrouw van een gezonde zoon.