Gemeente Lopik

Nieuws

Struinen en Vorsen in de Lopikerwaard

Bed & Breakfast, rondleidingen op het bedrijf, theetuinen, kinderfeestjes op de boerderij, verkoop van streekeigen producten, arrangementen met de horeca

In de Lopikerwaard zijn tal van ondernemers actief of startend in de plattelandstoeristische sfeer. De Agrarische Natuurvereniging Lopikerwaard, de gemeenten van de Groene Driehoek en de Stichting Struinen en Vorsen hebben het initiatief genomen om het project Struinen en Vorsen in de Lopikerwaard op te starten met als doel het professionaliseren en versterken van plattelandstoerisme in de Lopikerwaard. Ondernemers die zich reeds bezighouden met plattelandstoerisme of ondernemers die met ideeën rondlopen om een toeristisch-recreatieve activiteit op te starten worden in dit project ondersteund. Op dinsdagmiddag 13 maart en maandagmiddag 19 maart worden informatie-excursies georganiseerd voor geïnteresseerden.

De Stichting Struinen en Vorsen timmert al jaren aan de weg om het platteland en haar toeristisch aanbod op de kaart te zetten. Zij zetten hun jarenlange ervaring in voor de uitvoering van het project Struinen en Vorsen in de Lopikerwaard. In het project worden ondernemers begeleid die willen starten of reeds gestart zijn met een plattelandstoeristisch aanbod. Door adviesgesprekken op locatie en een cursus professioneel plattelandstoerisme waarin onderwerpen als gastheerschap, prijs/kwaliteitverhouding, wet- en regelgeving en promotie & marketing aan bod komen, wordt aan ondernemers in de Lopikerwaard de kans geboden om meer kennis en kunde te vergaren en hun ondernemerschap te toetsen in een breed scala aan onderwerpen.

Naast ondernemerschap staat ook de onderlinge verbinding, samenwerking en streekpromotie hoog in het vaandel van het project. Er wordt gewerkt aan routegebonden activiteiten, meerdaagse arrangementen en natuurlijk aan streekpromotie door diverse promotiematerialen met een streekeigen karakter. Dit alles om gezamenlijk het toeristisch recreatief imago en de streekidentiteit van de Lopikerwaard te versterken.

Een apart onderdeel van het project is de realisatie van drie hooiberghutten in de Lopikerwaard. Een hooiberghut is een eenvoudige overnachtingsplek voor maximaal vier personen. De hut is iets luxer dan een trekkershut vanwege het sanitairblok dat erin wordt geplaatst. In de Utrechtse Venen is men met het hooiberghuttenproject van start gegaan. In de toekomst zullen de hooiberghutten in beide gebieden samen gaan werken.

Op dinsdagmiddag 13 maart en maandagmiddag 19 maart worden informatie-excursies georganiseerd op twee locaties in de Lopikerwaard. Deze middagen staan in het teken van informatie over de inhoud van het project, kennismaking en inspiratie. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom. Voor meer informatie of aanmelding voor een of voor beide informatiemiddagen kan men terecht bij: Bureau Stromend Water, Michelle Poort, tel. 030-2936401 of via info@stromend-water.nl