Politie Groningen

Dinsdag 13 maart 2007

Provincie Groningen, 13-03-2007

Groningen: taxichauffeur beroofd

Een 43-jarige taxichauffeur uit Groningen is maandagnacht omstreeks half één beroofd. De man was op de Stuurhut een doodlopend stukje ingereden. Toen hij achteruit reed zag hij twee jongemannen zwaaien. Het tweetal zei de taxi besteld te hebben en stapte in. De taxichauffeur werd bedreigd en moest zijn bezittingen afgeven. Vervolgens ging het tweetal er lopend vandoor.

Volgens de taxichauffeur gaat het om twee jongemannen van ongeveer 25 jaar met een licht getinte huid. De één met een iets gezet postuur en de ander met een smal postuur. De auto is voor sporenonderzoek veilig gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachten kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man aangehouden voor mishandeling

De politie heeft maandagnacht op de Grote Markt een 20-jarige Stadjer aangehouden op verdenking van mishandeling. Op camerabeelden was te zien dat de man in de richting van twee andere personen trappen uitdeelde. In eerste instantie werd een 19-jarige Stadjer geraakt tegen zijn hoofd. Een 18-jarige Stadjer wil het tweetal uit elkaar halen, maar krijgt ook enkele rake trappen. De politie weet de verdachte op basis van de camerabeelden aan te houden.

Groningen: voetganger gewond bij aanrijding

Een 77-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag op de Paterswoldseweg gewond geraakt. Zij stak de straat over bij een zebrapad. Een 42-jarige automobilist uit Rijssen reed vanuit de Rode Kruislaan de Paterswoldseweg in. Hij zag de voetganger over het hoofd. De vrouw moest zich met verwondingen aan het hoofd onder doktersbehandeling stellen.

Groningen: tippelen buiten de zone

Een 31-jarige vrouw uit Groningen is maandagavond op de Bornholmstraat bekeurd voor tippelen buiten de zone. Zij bood haar diensten aan, aan een agent in burger. De vrouw is aangehouden en na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist bekeurt voor bellen

Een 42-jarige automobilist uit Groningen is maandagmiddag op het Hereplein in zijn woonplaats bekeurd voor niet handsfree bellen. De man ontkende in eerste instantie te hebben gebeld. Onderzoek aan de mobiele telefoon bewees echter het tegendeel. De man kon met een bekeuring an 130 euro op zak, zijn weg vervolgen.

Groningen: verlichtingscontrole

Bij een verlichtingscontrole in de omgeving Eikenlaan/Elzenlaan in Groningen zijn maandagavond 10 fietsers bekeurd. Deze tien fietsers hadden hun verlichting niet in orde.

Veendam: meisje brengt gevonden geld terug

Een 12-jarige meisje uit Veendam bleek afgelopen zondag een eerlijke vinder. Het meisje had bij een pinautomaat aan het Beneden Oosterdiep 20 euro gevonden. Zij vond dat dit geld niet van haar was en had de politie gebeld. Inmiddels had de rechtmatige eigenaar zich ook gemeld. Het meisje is door de politie beloond met een Good bear.

Musselkanaal: kleine hennepkwekerij ontmanteld

In een dwoning aan de Begoniastraat in Musselkanaal is maandag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof op de zolder van het pand 46 volgroeide planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De eigenaar van de woning moet nog een verklaring afleggen. De politie maakt proces-verbaal op.

De Wilp: hennep al geoogst

Bij een onderzoek in een woning aan de Veldbloemstraat in De Wilp werden op zolder de restanten van 600 hennepplanten aangetroffen. De hennep was geoogst, maar alle apparatuur stond nog in het pand. De apparatuur is in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Stadskanaal: diefstal leiding leidt tot gaslucht

De politie moest maandagavond een aantal woningen aan de Hoofdkade in Stadskanaal ontruimen. Nabij een leegstaand pand werd een sterke gaslucht geroken. Uit onderzoek bleken in het pand gasleidingen ontvreemd te zijn. De energieleverancier heeft de toevoer van gas afgesloten.

Sappemeer/Roodeschool: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft maandagavond op de Vosholen in Sappemeer het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige motorrijder uit Sappemeer. De man reed met een snelheid van 109 km/uur door de bebouwde kom (max. snelheid 50 km/uur). Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Op de Spijksterweg in Roodeschool moesst een 53-jarige automobilist uit Holwierde zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met een snelheid van 130 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 80 km/uur is.

Ook op de Hooilandseweg in Roodeschool reed een automobilist veel te hard. Een 42-jarige bestuurder uit Siddeburen werd geklokt op een snelheid van 141 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan.

In alle gevallen wordt proces-verbaal opgemaakt.