Gemeente Den Haag

Wethouder Rabin Baldewsingh reikt prijzen uit van prijsvraag over de natuur om de hoek.

Op dinsdagmiddag 13 maart reikt wethouder Rabin Baldewsingh de prijzen uit aan de winnaars van de prijsvraag over natuur om de hoek. De gemeente Den Haag heeft samen met de AD Haagsche Courant een prijsvraag over Groen Den Haag gemaakt. De prijsvraag stond in het ADHC van 15 februari. Er zijn 112 inzendingen geweest. Zeventien burgers, maar ook drie scholen hebben een prijs gewonnen. "Ik ben blij dat zoveel Hagenaars mee hebben gedaan aan deze prijsvraag. Dat maakt mij weer duidelijk dat veel mensen zijn betrokken bij het Haagse groen", aldus wethouder Rabin Baldewsingh.

Prijsvraag en magazine Groen Den Haag
De prijsvraag is gemaakt om Hagenaars te laten zien hoe groen Den Haag is. De prijsvraag geeft een kijkje in een aantal bijzondere plekken in het Haagse groen. De prijswinnaars ontvangen onder andere het nieuwe magazine 'Groen Den Haag'. In het magazine is aandacht voor het gebruik en beleving van het Haagse groen door bekende en onbekende Hagenaars. Ook geeft het magazine een goede indruk van hoe groen de stad is en wat men kan doen in het Haagse groen.

Groenbeleidsplan
In het beleidsplan voor het Haagse groen 2005-2015, 'Groen kleurt de stad', geeft de gemeente haar visie op de betekenis en waarde van het groen voor de stad. Het plan gaat uitvoerig in op de kwaliteit van het groen en de mogelijkheden die het biedt voor ontspanning, recreatie en sport.
Om de Hagenaar meer te interesseren voor het groen in zijn buurt en in andere delen van de stad zijn de prijsvraag en de kaart "Welkom in groen Den Haag" gemaakt.

Meer informatie over het Haagse groen staat op de website: www.denhaag.nl/groen