Gemeente Delft

Startbijeenkomst ouderenmishandeling en ondertekening convenant

Dinsdag 13 maart vindt de startbijeenkomst over ouderenmishandeling plaats. Op deze dag wordt tevens het convenant ouderenmishandeling ondertekend. De coördinator van het Meldpunt Bezorgd? en de projectleider ouderenmishandeling gaan met het openbaar vervoer langs diverse partners om het convenant te laten tekenen. De laatste handtekening wordt tijdens de startbijeenkomst door wethouder Rensen gezet.

Uit onderzoek blijkt dat 5,5 % van de ouderen in Nederland wel eens geconfronteerd wordt met een vorm van ouderenmishandeling. In Delft komt dat neer op 1375 gevallen van ouderenmishandeling. De gemeente Delft wil hier iets aan doen.

Delftse aanpak ouderenmishandeling
Binnen de gemeente is sinds 2006 een initiatiefgroep ouderenmishandeling actief die tot doel heeft het onderwerp ouderenmishandeling op de kaart te zetten. De gemeente is initiatiefnemer van deze groep waarin verder diverse hulp- en dienstverlenende instellingen en de politie actief zijn.

Inmiddels heeft de initiatiefgroep een Delftse aanpak ontwikkeld waarin een centrale plaats is weggelegd voor het Meldpunt Bezorgd? Vanuit het meldpunt wordt de hulp georganiseerd en wordt gekeken welke instelling hiertoe het beste in staat is. De verantwoordelijkheid wordt vervolgens overgedragen, al blijft het Meldpunt op de achtergrond monitoren.

Startbijeenkomst
Binnen de gemeente Delft zijn veel personen en organisaties actief die vanuit hun doelstelling en professie te maken hebben met ouderen (en dus ook met vormen van ouderenmishandeling). Voor deze partijen organiseert de gemeente een startbijeenkomst ouderenmishandeling.

Route en tijden
De route van het ophalen van de handtekeningen is als volgt: 10.00 - 10.30 uur, Kwadraad, Röntgenweg 1
11.00 - 11.30 uur, SOD, Van Bleyswijckstraat 93 L
12.00 - 12.30 uur, Careyn/Maatzorg, Van Bleyswijckstraat 85 13.00 - 13.30 uur, Pieter van Foreest, Bielandhof, Beukenlaan 2 14.00 - 14.30 uur, Politie Haaglanden, Jacoba van Beierenlaan 1 15.00 - 15.30 uur, GGZ, Sint Jorisweg 2

De startbijeenkomst ouderenmishandeling vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur in de raadzaal van het Stadhuis, Markt 87. Tijdens de startbijeenkomst gaat het over ouderenmishandeling, de vormen, de signalen en wat te doen als ouderenmishandeling waargenomen wordt. Tevens wordt tijdens de bijeenkomst de laatste handtekening gezet onder het convenant ouderenmishandeling waarin de samenwerkingsafspraken tussen de partners uit de initiatiefgroep zijn neergelegd.

U bent van harte uitgenodigd om het ophalen van de handtekeningen te volgen en de startbijeenkomst bij te wonen.

Met vriendelijke groet,

Georgine Mol
Communicatieadviseur
Telefoon: 015-260 26 69